"روزشمار 15 خرداد" که در حال حاضر جلد چهارم آن توسط احد گودرزیانی در حال تدوین است با انتشار این 4 جلد به پایان مرور اتفاقات تا ابتدای بهار سال 41 می‌رسد و از این تاریخ به بعد پژوهشگران دیگری تدوین آن را برعهده می‌گیرند.

احد گودرزیانی مولف 4 جلد از "روزشمار 15 خرداد" درباره این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: این مجموعه پژوهشی با محوریت 15 خرداد  1342  است که سال‌های پیش از آن یعنی 1340 تا بستر 15 خرداد و بازتاب آن اتفاقات تا پایان سال 43 را بررسی می‌کند. 

وی ادامه داد: تدوین 4 جلد نخست مجموعه که چهار فصل سال 40 را بررسی می‌کند، برعهده من بوده است که تاکنون جلدهای اول و دوم منتشر شده و چاپ دوم آنها همزمان با چاپ نخست جلد سوم به زودی منتشر می‌شود و جلد چهارم آن هم در دست تدوین است که به زودی آن را به انتشارات سوره مهر تحویل می‌دهم.

مولف "نیمه پنهان یک اسطوره" در توضیح بیشتر ساختار این اثر بیان کرد: همه جلدهای روزشمار دارای مقدمه ثابتی است که درباره کلیت کار توضیح می‌دهد و اینکه از چه منابع و اسنادی برای نگارش استفاده شده است و سپس بخشی از مقدمه به طور اختصاصی به هر جلد مربوط می‌شود که درباره همان جلد و مهم‌ترین اتفاقاتی که در آن جلد مرور می‌شود به طور مختصر توضیح می‌دهد همچنین در مقدمه اختصاصی هر جلد مروری بر آنچه در جلد قبلی روایت شده می‌آوریم.

گودرزیانی که مقدمه این کتاب‌ها را هم نوشته است افزود: از آنجا که این کار اثری پژوهشی و تاریخی است در نتیجه نیازمند منابع و اسنادی است که دسترسی بدانها نیازمند زمان است و گاه برای اینکه کار با اضافه شدن یک سند یا یک عکس تکمیل‌تر شود ناگزیر روند پیشرفت کار کند می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کل این مجموعه از ابتدای سال 40 تا پایان 43 را مرور می‌کند عنوان کرد: جلد اول روزشمار در مسیری از روزهای تاریخ ایران قدم برمی‌دارد که در نهایت به 15 خرداد 1342 می‌رسد. در این مسیر چهره‌ها، اتفاق‌ها و واکنش‌ها با مخاطب سخن می‌گوید. این اثر در جلدهای بعد به 15 خرداد 1342 و پایان دوره زمانی مورد توجه خود (پایان سال 1343) نزدیک می‌شود. روزشمار هر روز با عنوان‌های خبرهای همان روز آغاز می‌شود و سپس متن خبرها، وقایع آن روز را شرح می‌دهد. این متن پی‌نوشتی دارد که شامل نشانی منابع خبری است. نشانی منابع مطبوعاتی در همین پی‌نوشت آورده شده و کتابنامه و نمایه در آخر کتاب اضافه شده است.

نویسنده "به داد ما برسید" اضافه کرد: از لحاظ موضوعی بحث با فوت آیت الله بروجردی و مطرح شدن بحث مرجعیت امام خمینی (ره) و مبارزات ایشان آغاز و به بازتاب اتفاقات 15 خرداد تا پایان سال 43 و تبعید بنیانگذار انقلاب اسلامی به ترکیه و عراق ختم می‌شود که تنها 4 جلد نخست این مجموعه که سال 40 را پوشش می‌دهد توسط من نوشته شده و جلدهای بعدی را دوستان دیگری از جمله جواد کامور، محمدصادق فیض، آریا بخشایش، محمد قبادی، حسینعلی راشد، حسین نصیری و ... در دست نگارش دارند.

گودرزیانی جلد چهارم "روزشمار 15 خرداد" را ویژه زمستان سال 40 دانسته و توضیح داد: طرح تدوین این روزشمار از نخستین روزهای سال 1376 آغاز و منابع موجود توسط همکاران واحد تدوین تاریخ دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری در قالب "طرح تحقیقاتی 15 خرداد 1342" جستجو و یادداشت‌برداری شد که در حال حاضر فیش‌ها در اختیار نویسندگان است.

وی اشاره کرد: در تدوین این مجموعه 3 محور کلی مدنظر است که محور اصلی جایگاه امام خمینی (ره) به عنوان آغازگر روند انقلاب و بنیانگذار آن است. محور دوم به مبارزات مردمی برمی‌گردد که کوچکترین سندها و مطالب مطرح شده در این باره مورد بررسی و استفاده قرار گرفته است، گاه یک مطلب به طور سربسته در قالب خبر در مطبوعات آن روزها مطرح شده که این خود سرنخی بوده که ما با توجه بدان در دیگر اسناد به دنبال اطلاعات بگردیم. محور سوم هم به اسناد و خاطرات به جا مانده برمی‌گردد که در مورد خاطرات نیاز به دقت نظر بیشتری بوده و سعی کرده‌ایم پس از مطمئن شدن از صحتشان از آنها بهره‌مند شویم.

این پژوهشگر در پاسخ به این پرسش که آیا روزی هست که به دلیل رخ ندادن اتفاق ویژه در روزشمار نیامده باشد گفت: نه اصلا چنین اتفاقی نیفتاده است. هیچ روزی نیست که بدون خبر باشد و حتی روزهای تعطیل که به نظر می‌رسد شاید خبری در زمینه مبارزات در آنها رخ ندهد همراه با اتفاق است و حتی می‌توان گفت به دلیل اینکه تعطیل بوده است مردم بیشتر فرصت دور هم جمع شدن و برنامه ریزی برای مبارزه داشته‌اند. نکته جالب در مسیر تدوین روزشمار این بود که گاه بر اساس اسناد متقن آنچه درباره تاریخ وقوع یک اتفاق به دست می‌آمد با آنچه آن اتفاق از لحاظ زمانی بدان مشهور است، متفاوت بود.