به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حمید حلاج مقدم ظهر شنبه در بازدید از آثار تاریخی شهرستان بیرجند ، گفت: از 470 پرونده ارسال شده به سازمان میراث فرهنگی ، 292 پرونده از 30 استان کشور تأیید شد.
وی افزود: علاوه بر 292 پرونده ثبت شده، 87 پرونده به صورت الحاقی (تجمیع پرونده ها) به ثبت رسید و 25 پرونده نیز مطرح نشد.
معاون حفظ و احیاء این معاونت ادامه داد: از سوی استان خراسان جنوبی پرونده 30 اثر شاخص تاریخی برای ثبت در فهرست ملی پیشنهاد شد.
حلاج تصریح کرد: از میان این 30 پرونده، با ثبت ملی 23 پرونده توسط گروه کارشناسان اعلام موافقت شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه استان خراسان جنوبی متنوع ترین پروندههای ثبت آثار تاریخی را در این مرحله ارائه کرده بود، گفت: در میان پروندههای ثبت ملی استان خراسان جنوبی مسجد، حمام، خانه تاریخی، تپه، محوطه و قلعه دیده می شد.
وی در ادامه اظهار داشت: خانه حافظ، حمام سردشت، تپه سرتخت باغستان، تپه خرگوشی، خانه رمضانی، خانه کلانتر، مسجد علی آباد، مسجد آهنگران، خانه امیر عرب، خانه مادر علم و تپه قبرستان کامرود از جمله آثار ثبتی در فهرست ملی هستند.
معاون حفظ، احیاء و ثبت آثار تاریخی خراسان جنوبی تأکید کرد: این آثار تاریخی در شهرستانهای مختلف استان چون بیرجند، فردوس و سرایان واقع شدهاند.
حلاج، خانه شیخ احمد حافظ واقع در شهرستان بیرجند را یکی از آثار تاریخی منحصر به فرد دانست و گفت: این خانه متعلق به عالم فرهیخته بیرجندی بوده که گروه کارشناسان با ثبت ملی آن موافقت کردند.
وی اضافه کرد: حیاط مرکزی این خانه تاریخی یک طبقه پایین تر واقع شده، ضمن این که عبور آب قنات از مطبخ بر ویژگیهای منحصر به فرد آن افزوده است.