مجید خلیلی خشنود در گفتگو با مهر با بیان اینکه با فعالیتهای کشاورزان و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی تولید در واحد سطح گوجه فرنگی افزایش پیدا کرده است، گفت: گوجه فرنگی محصولی فصلی است که ظاهرا با مرور زمان این موضوع از یادمان رفته است.
وی افزود: محصول گلخانه ای که خارج از فصل تولید می شود به طور طبیعی قیمتی بالاتر از دارد و نمی توان به کشاورزی که گازوئیل و برق مصرف می کند و 500 میلیون در هکتار سرمایه گذاری کرده است بگوئیم که محصول خود را با قیمت فصل بفروشد.
معاون تولیدات گیاهی وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: اما شرایط اقلیمی کشور ما این امکان را می دهد که از تولید مکمل هم استفاده کنیم و گوجه فرنگی یکی از محصولاتی است که این شرایط را دارد.
خلیلی خشنود افزود: عرضه محصول مناطق سردسیری که تمام می شود وارد مرحله عرضه محصولات گرمسیری می شویم که زمان توقف فاز اول تا عرضه محصول فاز دوم یک خلاء را در بازار بوجود می آید.
وی با اشاره به وجود 2 خلاء در زمانهای برداشت و عرضه محصول گوجه فرنگی گفت: در مرحله اول از 15 آبان ماه تا اوایل دی ماه و در مرحله دوم از 15 اسفند تا 10 اردیبهشت ماه گوجه فرنگی مناطق سردسیری تمام می شود و محصول مناطق گرمسیری هم هنوز به بازار عرضه نشده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در این دو مرحله تلاش شده است که کشت گلخانه ای به نحوی تنظیم شود تا نیاز بازار را تامین کند.
وی با اشاره به اینکه الان گوجه فرنگی عرضه شده در بازار محصول گلخانه ای است، گفت: محصول گلخانه ای قیمت تمام شده بالایی دارد و با ظاهرهای متفاوت بسیار بازار پسند است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان مصرف ماهانه گوجه فرنگی در کشور 200 هزار تن است، افزود: از دی ماه تا اوایل اسفندماه بیشترین زمان تولید است، زیرا گوجه فرنگی در مناطق گرمسیری برداشت میشود و در این زمان مازاد محصول داریم.
خلیلی خشنود ادامه داد: در این مدت باید با توسعه صنایع تبدیلی از مازاد تولید استفاده کرد تا محصول کشاورزان با قیمت مناسب خریداری شود و مردم هم در زمان هایی که عرضه به بازار کم می شود از صنایع تبدیلی استفاده کنند.
وی رواج تازه خوری را در میان مردم یکی از مشکلات گرانی و کمبود عرضه برخی محصولات در بازار عنوان کرد و گفت: الان محصول گوجه فرنگی استان خوزستان بصورت سبز برداشت شده است و بعد از رنگ گرفتن درانبارها به بازار عرضه می شود.
معاون تولیدات گیاهی وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: مردم نباید انتظار داشته باشند که هر محصولی و در هر فصلی با قیمت ارزان تولید شود.
کاهش 10 تا 12 درصدی تولید محصولات زراعی با ادامه خشکسالی
خلیلی خشنود همچنین در خصوص کاهش بارندگی در پاییز امسال و تاثیر آن بر تولید محصولات زراعی گفت: افت تولید در هر محصولی متفاوت است اما پیش بینی می شود که در محصولات زراعی کاهش 10 تا 12 درصدی سطح زیر کشت داشته باشیم.
وی افزود: براساس اعلام هواشناسی از 10 روز پایانی آذر ماه بارندگی آغاز می شود به طوریکه میزان بارندگی در بهمن و اسفند ماه به بالای نرمال و یا نزدیک نرمال می رسد اما وضعیت آب و هوایی تا 20 روز آینده وضعیت تولید سال آینده را مشخص می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی میزان تولید امسال گندم را 14 میلیون تن اعلام کرد و گفت: براساس اعلام سازمان بازرگانی دولتی ایران میزان مصرف داخلی گندم 9.5 میلیون تن است که وزارت جهاد کشاورزی برای تولید 11.5 میلیون تن برنامه ریزی کرده است.
خلیلی خشنود افزود: در سال جاری حدود 14 میلیون تن گندم تولید شده است که از این میزان 11 میلیون و 200 هزار تن از سوی دولت خریداری شده و مابقی بصورت بذری و خود مصرفی در اختیار کشاورزان مانده است.