گروهی از دانشمندان ایتالیایی ژل جدیدی را ایجاد کردند که به دلیل ساختار بسیار رقیق و همزمان جامدی که دارد "مایع خلاء" نامیده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان شورای ملی تحقیقات ایتالیا با کنترل تعادل ذراتی که مواد را می سازند راهی را برای امکان تهیه مواد بسیار سبک و و پایدار به دست آورده اند. این مواد کاربردهای متعددی به ویژه در عرصه پزشکی و الکترونیک دارند.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "ما برای دستیابی به این مایع از یک ماده بسیار رایج یعنی نوعی خاک رس به نام لاپونیت استفاده کردیم. این ماده کاربردهای بسیاری در تهیه مواد آرایشی بهداشتی، خمیردندان و غلظت دهنده های رنگ دارد."

ذرات خاک رس تا زمانی که به روشی درست در کنار هم جمع شوند در آب حل می شوند چرا که ذرات این ماده به شکل یک حلقه است.

این محققان به منظور دستیابی به ماده ای که بتواند به راحتی و در دماهای مختلف تغییر شکل دهد با استفاده از لاپونیت نوعی ماده شبیه به ژل را به دست آوردند که "مایع خلاء" نام دارد.

براساس گزارش نیچر مواد، در این مایع جدید، ذرات حلقه مانند رس به روشی منظم و با تشکیل پیوندهایی T مانند، در کنار هم قرار می گیرند و تنها در مقیاس وسیع، این ساختار نامنظم است.

در حقیقت پیوندهای T مانند حجم زیادی اشغال نمی کنند و بنابراین ذرات حلقه مانند می توانند تمام فضای میان خود را اشغال کنند و در نتیجه یک ماده فوق رقیق که همزمان جامد است به دست می آید.

ویژگی اصلی مایع خلاء این است که در مرحله عبور از حالت مایع به حالت ژن و بدون گذر از فازهای میانجی قرار دارد. 

به گفته این دانشمندان، می توان از این ماده برای ساخت مواد سازگارپذیر زیستی برای مثال ساخت کپسولهایی که داروها را در بدن آزاد می کنند استفاده کرد.