خبرگزاری مهر- گروه دین اندیشه: تأکید دالایی لاما بر ارجحیت حل مشکلات زیست محیطی تبت به جای مسائل سیاسی ، همسایگی مسیح و کنفوسیوس با ساخت یک کلیسا و روشن شدن درخت کریسمس واتیکان برخی اخبار مرتبط با ادیان جهان در یک هفته گذشته هستند.

دالایی لامای بعدی در هندوستان متولد می‌شود

رهبر معنوی بودائیان تبت با تأکید بر اینکه پس از مرگ وی تناسخ بعدی در هندوستان صورت می‌گیرد، گفت: حضور یک دالایی لامای زن می‌تواند مؤثر تلقی شود.

دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت در یک نشست خبری با خبرنگاران روس در دارمسالا هندوستان مقر دولت معزول شده تبت اظهار داشت: دالایی لامای بعدی احتمالا هندوستان و شاید یکی از جمهوریهای روسیه متولد خواهد شد.

براساس اظهارات دالایی لاما ، اگر وضعیت کنونی ادامه یابد و بودائیان تبت دور از وطن خود بمانند، در آن صورت از نظر منطقی با درنظر گرفت هدف تناسخ ، دالایی لامای بعد وظیفه دارد کارهای ناتمام دالایی لامای قبلی را تکمیل کند.

وی همچنین احتمال این امر را که دالایی لامای بعدی یک زن باشد را نفی نکرد و یادآور شد که پیش از این نیز چنین روندهایی وجود داشته است. در ادیان بزرگی چون بودیسم، زنان اکثریت مؤمنان را تشکیل داده اند و حضور یک دالایی لامای زن حتی می تواند بسیار مؤثر تلقی شود.

مسیح و کنفوسیوس همسایه می‌شوند

قرار است نخستین کلیسای بزرگ مسیحی در شهر کنفوسیوس فیلسوف بزرگ چینی در شرق استان شاندونگ چین که آن را نماد تمدن چینی می‌دانند ساخته شود.

قرار است کلیسای ترینیتی مقدس به مساحت بیش از 2600 متر مربع به سبک گوتیک با ارتفاع 41 متر در 3 کیلومتری معبد کنفوسیوس ساخته شود.

فنگ زنگجی رئیس کمیته جنبش مهین پرستانه کلیساهای پروتستان چین اظهار داشت: این نخستین کلیسای حقیقی در این شهر است، چرا که ما تا کنون از ساختمانهای موقتی بعنوان کلیسا استفاده می کردیم که چندان هم بزرگ نبود.

اگرچه مسئله ساخت کلیسا در چین امر جدیدی نیست اما ساخت این کلیسای مسیحی در شهر کنفوسیوس که نماد تمدن چینی است مسئله جالب توجهی محسوب می شود.

همچنین قرار است در این شهر مرکزی برای تبادلات بین دینی و گفتگو میان دو دین مسیحی و کنفوسیوسی ساخته شود. این مرکز با هدف تسهیل ادغام مسیحیان در چین و بهبود تأثیرگذاری آنها در این کشور ساخته می شود.

ظرفیت این کلیسا 3 هزار نفر خواهد بود و قرار است مراحل ساخت آن ساخت آن ظرف دو سال آینده به اتمام برسد.

کنفوسیوس در 551 پیش از میلاد در ایالت کوچک لو که امروزه بخشی از شهرستان جدید شاندونگ است متولد شد و در 479 پیش از میلاد درگذشت.

دالایی لاما مشکلات زیست‌محیطی تبت را مهمتر از سیاست آن می‌داند

براساس یک یادداشت دیپلماتیک آمریکا که از سوی ویکی لیکس فاش شده، دالایی لاما سال گذشته گفته است دنیا اکنون باید بر مسئله تغییرات جوی تبت تمرکز کند تا سیاست چرا که مشکلات زیست محیطی در این سرزمین هیمالیایی مبرم تر از سیاست است.

دالایی لاما رهبر معزول شده بودائیان تبت اظهار داشته است که تبت می تواند 5 تا 10 سال در انتظار راه حل سیاسی بماند، اما درحال حاضر رسیدگی به مشکلات زیست محیطی این منطقه هیمالیایی که تحت اشغال چین است مهم تر است.

چین دالایی لاما را جدایی طلب می داند، درحالی که دالایی لاما به کرات تصریح کرده که بدنبال خودمختاری تبت است نه استقلال آن.

این سند منتشر شده ویکی لیکس به تاریخ 10 آگوست 2009 آورده است: دالایی لاما استدلال می کند که دستورالعمل سیاسی را باید پنج تا 10 سال به تعویق انداخت و به جای آن جامعه جهانی باید توجه خود را به مسئله تغیرات جوی فلات تبت معطوف کند.

این یادداشت به نقل از دالایی لاما برنده جایزه صلح نوبل 1986 در گفتگو با تیموتی روئمر سفیر ایالات متحده آورده است: کوه های یخ درحال ذوب شدن، جنگل زدایی و آبهایی آلوده در نتیجه پروژه های معدنکاری مشکلاتی هستند که نمی توانند منتظر بمانند.

دالایی لاما با انتقاد از سیاست انرژی چین اظهار داشته است ساخت سد در این منطقه موجب جابجایی هزاران تبتی و ایجاد سیل در اماکن دینی شده است.

همچنین در همین سند آمده است دالایی لاما پس از چندین دور مذاکره ناموفق درباره آینده تبت باور خود را به دولت چین از دست داده است.

رهبر معنوی بودائیان تبت در سال 1959 بدنبال یک قیام ناموفق و 9 پس از اشغال تبت از سوی نیروهای چین به هندوستان متواری شد. از آن زمان تا کنون مبارزه غیر خشونت آمیز خود را علیه چین ادامه داده و به کشورهای مختلفی در سراسر جهان سفر کرده است، این مبارزات عاری از خشونت جایزه صلح نوبل را در سال 1986 برای وی به ارمغان آورد.

درخت 34 متری کریسمس در واتیکان نورانی شد

چراغهای درخت بلند میدان سنت پیتر واتیکان در آستانه میلاد حضرت مسیح (ع) عصر روز جمعه 26 آذرماه طی یک مراسم عمومی بدون حضور پاپ روشن شد.

این درخت در کنار صحنه تولد در میدان سنت پیتر قرار دارد و تا پایان جشنهای سال نوی میلادی نیز برجای خود باقی خواهد ماند.

این درخت 34 متری از سوی شهر لوسون در شمال ایتالیا در ایالت بولزانو به پاپ بندیکت شانزدهم اهدا و سن آن 93 سال اعلام شده است.

این شهر علاوه بر درخت اصلی پنجاه درخت دیگر برای تزئین اماکن مختلف واتیکان به مقرپاپ اهدا کرده است.

سنت قرار دادن درخت کریسمس در میدان سنت پیتر واتیکان از سال 1982 توسط پاپ ژان پل دوم رهبر فقید کاتولیکها رواج یافت.