شهرکرد - خبرگزاری مهر: رئیس اداره بازرگانی شهرستان لردگان گفت: در حال حاضر 14 هزار بافنده فرش در این شهرستان فعالیت می‌کنند.

محمدرضا نجفی بهزادی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد اظهار داشت: از ابتدای سال جاری افزون بر چهار هزار و 500 متر فرش دستباف در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شده است.

وی افزود: در حال حاضر افزون بر سه هزار و 500 نفر از بافندگان فرش در این شهرستان به عضویت تعاونی فرش این شهرستان در آمده‌اند.

نجفی بهزادی با بیان اینکه بافندگان فرش در این شهرستان از مصالح اولیه با رنگ ثابت در بافت فرشهای دستباف استفاده می‌کنند، گفت: فرشهای دستباف در این شهرستان با استفاده از انواع نقشهای نائینی، چالش‌تری، خشتی، گل مینا، قاب سماوری، لچک ترنج طراحی و بافته می‌شوند.

رئیس اداره بازرگانی شهرستان لردگان بازارهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی را عمده‌ترین بازارهای فروش فرشهای تولیدی این شهرستان عنوان کرد و افزود: با توجه به کیفیت فرشهای بافته شده توسط بافندگان فرش در این شهرستان لازم است تا با ارائه بسته‌های حمایتی از این بافندگان زمینه ارتقای کیفیت محصولات تولیدی بیش از پیش فراهم شود.

وی از برگزاری دو کلاس آموزشی بهبافی در این شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون افزون بر 80 نفر از هنرجویان علاقه‌مند به فرش بافی در نقاط مختلف شهری و روستایی در 9 ماهه نخست سال‌ جاری در این کلاسها شرکت و آموزشهای لازم را فرا گرفته‌اند.

نجفی بهزادی با اشاره به تعداد دارهای قالی موجود در این شهرستان گفت: در حال حاضر افزون بر سه هزار دار قالی در کارگاه‌های قالیبافی این شهرستان وجود دارد.

رئیس اداره بازرگانی شهرستان لردگان با بیان اینکه تاکنون بیش از 450 نفر از بافندگان شهرستان لردگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، افزود: این در حالیست که بیش از 700 نفر نیز به منظور بهره‌مندی از این خدمات به مراکز فنی و حرفه‌ای این شهرستان معرفی شده‌اند.

نجفی بهزادی رکود بازار فرش و هزینه‌های بالای مصالح فرش را از مهمترین مولفه‌های تاثیرگذار در کاهش تولیدات فرش این شهرستان عنوان کرد و افزود: عدم نقدینگی، عدم وجود کارگاه متمرکز به علت نبود توان مالی بافندگان، عدم استقبال بافندگان از نقشهای اصلی استان از جمله مشکلات اساسی بافندگان فرش این شهرستان محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: پرداخت تسهیلات در راستای احداث کارگاه‌های متمرکز برای متقاضیان گام موثری در تشویق و ترغیب بافندگان فرش محسوب می‌شود.