به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نجمی افزود: آسم از جمله بیماریهای شایعی است که برای تمامی گروههای سنی از شیرخوارگی تا کهولت، مشکلات زیادی را ایجاد کرده و این بیماری در میان گروههای سنی مختلف، به خصوص کودکان افزایش چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: فرزندانی که والدین آنها مبتلا به بیماری آسم و یا دارای سابقه فامیلی آلرژیهای فصلی و اگزما باشند برای ابتلای به بیماری آسم مستعدتر هستند.
نجمی بهترین راه کاهش علایم آسم و آلرژی را شناسایی مواد حساسیتزا دانست و گفت: پیشگیری از مواجهه با مواد حساسیتزا مانند گرد و غبار و آلودگی هوا ، بهترین راه برای جلوگیری از بروز حملات آسم است.
به گفته وی، افزایش تعداد تنفس، خس خس سینه، گرفتگی سینه، سرفه و تولید خلط از علایم بیماری آسم است.
رئیس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت با اشاره به این که داروهای ضدآسم گوناگون است و برای استفاده از هر کدام باید کار کرد آن را شناخت، تصریح کرد: بسیاری از افراد مبتلا به آسم داروها را خودسرانه و بدون نظارت پزشک استفاده میکنند که این امر باعث حاد شدن این بیماری در افراد میشود.
نجفی اظهار کرد: استعمال داروهای ضد آسم از طریق استنشاق به نظر خیلی ساده است اما در حقیقت این چنین نیست. اگر در مصرف این نوع دارو اشتباهی صورت گیرد در خیلی از موارد حاد و خطرناک شدن بیماری را در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: بنابراین آموزش شناخت داروهای آسمی و طریقه صحیح مصرف کردن دارو در بهبودی بیماران تنفسی، موثر است و علاوه برآن موفقیت درمان آسم رابطه مستقیمی با پذیرش دارو و عمل صحیح به توصیههای پزشک دارد.