به گزارش خبرگزاری مهر، یوان - کانگ وانگ در کتاب خود، "هماهنگی و جنگ: فرهنگ کنفوسیوسی و سیاست قدرت چینی" آزمونی قدرتمند از فرهنگ استراتژیک را در مقابل رئالیسم ساختاری ارائه میدهد و در آن به نظریات روابط بینالملل و تاریخ چینی میپردازد.
کنفسیوسگرایی در قالب ادراک مشخصی از استراتژیهای امنیتی چینی و نمادهای دفاعی در آمده است تا آنجا که بسیاری بر این باورند که چین مخالف نظامیگری است و مخالف استفاده از زور در برابر دشمنان خود است.
نویسنده کتاب "هارمونی (هماهنگی) و جنگ"، با اشاره به رهبران سلسله سانگ (1279 - 960) و سلسله مینگ (1644 - 1368) بیان میکند که این دو سلسله برای نیروی نظامی و قابلیتهای دشمنان چین اهمیت بسیاری قمی دادند. آنها در زمانی که کشور آنها در موقعیت ضعف قرار داشت، استراتژیهای دفاعی اتخاذ میکردند و زمانی که در موقعیت قدرت قرار میگرفتند، در پی اهداف گسترده خود نظیر گسترش اراضی، نابودی دشمن و در کل پیروزی نظامی بودند.
مؤلف کتاب "هارمونی (هماهنگی) و جنگ" بر این باور است که با وجود تسلط فرهنگ ضد نظامیگری مکتب کنفوسیوس، جنگ امری غیر معمول در بخش عمدهای از تاریخ چین نبوده است. وی تحقیقات خود را بر منابع اولیه چینی بنا نهاده است تا با تشریح سیاستهای قدرت در تاریخ چین بتواند به درک استراتژیهای چین امروز دست یابد.