کامران پارسی نژاد دبیر جایزه داستان کوتاه یوسف در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: داوری آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره به تازگی به اتمام رسیده است و داستانهای کوتاه 20 نفر از شرکتکنندگان به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.
وی افزود: کتابی که قرار است از آثار برگزیده منتشر شود، قرار است در مراسم اختتامیه که روز 9 بهمن در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود توزیع خواهد شد. در این کتاب علاوه بر 20 اثر برگزیده 6 داستان کوتاه دیگر نیز که در سطح مناسبی هستند چاپ خواهد شد.
پارسی نژاد درباره جوایز این جشنواره گفت: به نفر اول 5/2 میلیون تومان، نفر دوم 2 میلیون تومان، نفر سوم 5/1 میلیون تومان و از نفر چهارم تا بیستم رقم 500 هزار تومان تعلق خواهد گرفت.
دبیر جایزه ادبی یوسف ادامه داد: 10 نفر از برگزیدگان از بانوان و 10 نفر دیگر از آقایان هستند و جالب است که از سه نفر اول دو نفر خانم هستند. در این دوره حضور پررنگ بانوان بسیار محسوس است. در داوری آثار، داستانهای کوتاهی که بانوان نگاشته بودند عملا گوشه های تاریکی از حقایق جنگ از دید و ادبیات زنانه روایت شده است و شاهد ایدهها و سوژههای بدیعی بودیم.
وی گفت: مدتی بود که منتقدین، آثار ادبی دفاع مقدس را تکراری ارزیابی میکردند و به نظرم آثار بانوانی که در این دوره جایزه ادبی یوسف شرکت کردهاند این آثار را از قالب تکراری خارج کردند و به مضامینی دست یافتند که بعضا توسط نویسندگان مرد به دست نیامده اند.
پارسی نژاد گفت: هنگام داوری اسامی حذف شده و آثار با کد مشخصی بررسی میشدند. بعضی اوقات داوران با اثر ویژهای روبرو میشدند که به نظر آفریده یک نویسنده مرد بود اما پس از باز شدن رمزها مشخص میشد که این اثر نوشته یک نویسنده زن است.
این نویسنده درباره پراکندگی استانها در جایزه ادبی یوسف گفت: بیشتر برگزیدگان از استانها هستند و برگزیدگان تهرانی در حدود 3 یا 4 نفر هستند. در استانها نیز چند استان مشخص بیشترین تعداد برگزیده را دارند. استانهای همدان، سمنان، قم و فارس هر کدام با حدود 4 نفر استانهای موفق این دوره برگزاری جایزه یوسف هستند.
دبیر جایزه ادبی یوسف در پایان گفت: نویسندههای شرکت کرده در جشنواره افراد مطرحی نیستند اما آثار خوبی تولید کردهاند و امیدوارم به واسطه این جایزه ادبی بتوانیم آنها را به جامعه ادبی کشور معرفی کنیم.