قم - خبرگزاری مهر: ناظر علمی طرح ارزشیابی توصیفی در استان قم گفت: در ارزشیابی توصیفی معلم در جریان یادگیری لحظه به لحظه حضور دارد و این نوع ارزشیابی امیدوارکننده و رشددهنده دانش آموز است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، ابوالفضل علیزاده، شامگاه چهارشنبه در نشست ارزشیابی توصیفی؛ گامی به سوی تحول در نظام آموزشی که در محل انجمن‌های علمی حوزه برگزار شد، اظهار داشت: بازخورد توصیفی امیدوار کننده و رشددهنده است و احساس شایستگی را در انسان پرورش می‌دهد.

وی ابرازداشت: ایننوع ارزشیابی در مقایسه با ارزشیابی نمره‌ای به بیان نفاط ضعف و قوت و رهنمود به دانش آموز با زبانی که آن را بفهمد می‌پردازد.

ناظر علمی طرح ارزشیابی توصیفی در قم خاطرنشان کرد: در ژاپن به بررسی صفتهای یک دانش اموز قرن بیست و یکمی پرداختند و ابتدا 40 هزار صفت را لیست کردند و به تدریج آن را به چهار هزار، 400، 40 و چهار و در ‌‌نهایت به یک صفت کاهش دادند و آن «شور و شوق یادگیری و عشق به فراگیری علم» بود.

وی تاکیدکرد: علم میوه بهشتی، طراوت آور و شوق آفرین است و باید برای دانش آموز این گونه باشد اما روش‌های آموزشی ما به گونه‌ای است که نه تنها در دانش آموز چنین احساسی را ایجاد نمی‌کند بلکه او را در اضطراب و حقارت شخصیت می‌افکند.

علیزاده، تعمیم نمره به جای شخصیت را یکی از معایب نظام نمره‌ای برشمرد و تصریح کرد: افرادی که نمرات بیشتری می‌گیرند در نزد نظام اموزشی باشخصیت‌تر جلوه می‌کنند و در واقع شخصیت و کمال انسانی را با نمره معامله می‌کنیم.

وی کم توجهی به رشد همه جانبه به ویژه جنبه‌های عاطفی، هیجانی و احساسات دانش آموز و نتیجه گرایی را از دیگر معایب نظام نمره‌ای دانست.

ناظر علمی طرح ارزشیابی توصیفی در قم اضافه کرد: نظام اموزشی رسمی کشور 80 سال است که کمی و نمره‌ای است و» چند شدی «جایگزین» چی یادگرفتی «شده است.

وی ابرازداشت: مقایسه دانش آموزان با یکدیگر موجب تنش می‌شود زیرا دانش آموزان انسانهای متفاوتی هستند و در عقل و اندیشه و تفکر با همدیگر متفاوت‌اند و زمانی ارزشیابی صحیح و منطقی است که اطلاعات ما جامع و کامل باشد.

علیزاده تاکیدکرد: آزمونهای نمره‌ای و کمی کاربرد چندانی ندارند و در حد سنجش حافظه و یادگیری است و نمی‌تواند بیانگر ارزیابی جامع از دانش آموز باشد.

وی با بیان اینکه باید پیشرفت تحصیلی دانش آموز را با خودش مقایسه کنیم تصریح کرد: در نظام توصیفی مدرسه و کلاس بدون شکست ایجاد می‌کنیم که همه دانش آموزان در آن احساس موفقیت می‌کنند.