دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ظرفیت پذیرش در دوره دکتری محدود است و از سوی دیگر دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان اختیار دارند و ظرفیت گروه استعداد درخشان را دانشگاه تعریف می کند.
خدایی یادآور شد: به داوطلبان گروه استعداد درخشان که مایل به ورود به مقطع دکتری تخصصی هستند توصیه می شود ضمن ثبت نام در آزمون نیز شرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدود بودن ظرفیت استعداد درخشان، ممکن است فرد بتواند از طریق پذیرش آزاد در رشته مورد نظر خود پذیرش شود اما در صورت شرکت نکردن در آزمون این امکان را از خود سلب کرده است.
به گزارش مهر، براساس مندرجات دفترچه آزمون نیمه متمرکز دکتری تخصصی امتیاز متقاضیان استعدادهای درخشان بر اساس آیین نامه وزارت علوم است. داوطلبان واجد شرایط برای پذیرش در دوره دکتری می توانند براساس آیین نامه شماره 3536/2 تاریخ 31 شهریور 86 شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام کنند.
در ماده 2 این آیین نامه که به عنوان آیین نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر نام دارد آمده است: ماده 2: افراد مشمول این ماده می توانند بدون شرکت در آزمون ورودی برای تحصیل در دوره بالاتر مستقیماً توسط دانشگاهها پذیرفته شوند.
همچنین در ماده 6 آیین نامه یادآور شده است: دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دارای شرایط زیر می توانند با اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر بدون شرکت در آزمون ورودی در دوره تحصیلی دکتری ادامه تحصیل دهند: دارا بودن حداقل میانگین کل 17 و حداقل دو مقاله در مجلات علمی – پژوهشی نمایه شده معتبر ملی و بین المللی دانشجویان نمونه کشوری در دوره کارشناسی ارشد و محاسبه میانگین کل دروس دوره کارشناسی ارشد بدون در نظر گرفتن نمره پایان نامه.
پذیرش دانشجویان مشمول این ماده مازاد بر ظرفیت و با رعایت مفاد مندرج در آن، طبق دستورالعمل مصوب شورای آموزشی دانشگاه انجام می شود.