به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، محمد علی عزیزی در حاشیه کارگاه آموزشی روشهای عمده کاهش ضایعات در معادن سنگ تزئینی و سنگبریهای استان افزود: هم اکنون به طور متوسط حدود 25 تا 35 درصد از سنگ ورودی به سنگبریها به علت قدیمی بودن تکنولوژی سنگبریها تبدیل به ضایعات می شود که در این زمینه می توان با روشها و فناوریهای جدید در زمینه کاهش ضایعات سنگ گامهای موثری برداشت تا علاوه بر جلوگیری از سرمایه های ملی سبب افزایش درآمد سرانه در این بخش شد.
وی با بیان اینکه برای ورود تکنولوژیهای جدید به سنگبریها حمایتهای لازم از فعالان عرصه سنگ انجام می شود، گفت: به طرحهای دارای توجیه اقتصادی تسهیلات بانکی اختصاص می یابد که در این زمینه گامهایی برداشته شده است.
عزیزی با بیان اینکه حدود 20 درصد از سنگهای تزئینی و نمای کشور در استان فارس تولید می شود و این استان رتبه تحت کشور را دارد اظهار داشت: استان فارس با دارا بودن معادن فعال در این زمینه جزو استانهای مهم کشور است که در زمینه فرآوری سنگ نیز حدود 350 واحد سنگبری در استان فعال است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بخش زیادی از ضایعات سنگ نیز مربوط به استخراج از معدن است گفت: بسیاری از روشهای موجود در استخراج سنگ از معدن نیز قدیمی است که با کاربرد روشهای جدید می توان این ضایعات را کاهش دهد.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی فارس با بیان اینکه به علت وجود درز و شکستگیهای موجود در سنگ، وجود ضایعات در دو بخش استخراج از معدن و سنگبریها اجتناب ناپذیر است، افزود: موضوع مهم وجود درصد بالای ضایعات سنگ در کشور است که با روشها و فناوری های جدید این ضایعات به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
وی همچنین بر حمایت از فناوریهای تبدیل ضایعات سنگ تزئینی به سنگفرش تاکید کرد.
عزیزی در ادامه با بیان اینکه باید با مجهز کردن سنگبریها به تکنولوژیهای روز خام فروشی سنگ معدن را کاهش داد، گفت: این موضوع سبب ایجاد ارزش افزوده بالا در بخش سنگ خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت خوشه صنعتی سنگ شمال تصریح کرد: برنامه هایی به منظور ارتقای واحدهای سنگبری در حال انجام است.