به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، سرمایه گذار بزرگترین شرکت کشت قارچ در خاورمیانه صبح جمعه در این آیین با اشاره به اینکه سرمایه ابتدایی برای تولید قارچ چهار میلیون یورو است، افزود: برای راهاندازی این واحد تولیدی مبلغ قابل توجهی به عنوان سرمایه ابتدایی اختصاص یافته، با این وجود برای توسعه این واحد در آینده نزدیک برنامهریزی شده است.
حمید رضا اسکندری در ادامه با اشاره به اشتغالزایی برای 160 نفر به طور مستقیم و 240 نفر به طور غیرمستقیم در این واحد تولیدی بیان داشت: پیشبینی میشود چنانچه در فرآیند تولید محصول و تزریق منابع مالی مشکلی ایجاد نشود سالانه یک هزار و 728 تن قارچ دکمهای و 864 تن مربای قارچ تولید و در بازار مصرف اروپا و آسیا توزیع شود.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این مجتمع در زمینی به مساحت هفت هکتار با زیربنای پنج هکتار احداث شده به طوری که کارکنان در 50 سالن تولید قارچ دکمهای و 30 سالن تولید مربای قارچ فعالیت خود را آغاز میکنند.
این شرکت تولید قارچ دکمهای و مربای قارچ توسط سرمایهگذاری ایرانی مقیم سوئد در ارومیه همراه با ایجاد اشتغال برای جوانان بومی احداث شده است.
همچینین در این آیین مدیرعامل شرکت آلیاژ سازان ندای غرب، سرمایه ابتدایی برای راهاندازی شرکت آلیاژسازان ندای غرب را 10 میلیارد و 350 میلیون ریال دانست و اظهار داشت: در ابتدای فعالیت با به کارگیری بیش از 25 دستگاه برای 25 نفر فرصت شغلی فراهم شد ولی به خاطر کاهش میزان فروش، نیروی انسانی به کار گرفته شده در این واحد به 10 نفر کاهش یافت.
احمد پنبه ادامه داد: این واحد اقتصادی با استفاده از مواد اولیه مرغوب و ابزارهای مناسب کاسه نمد ماشینآلات راهسازی و جادهسازی در اندازههای مختلف تولید شده و محصولات تولید شده در ایران، ترکیه، انگلیس و آلمان بازار مصرف خوبی دارند.
پنبه در ارتباط با چشماندازهای ترسیم شده برای کارخانه نیز گفت: اگر مشکلات موجود به صورت بنیادین از طریق مداخله مسئولان برطرف شود خط تولید محصول استیل نیز به زودی با تزریق اعتبار مورد نیاز آغاز به کار میکند.
وی بیان داشت: هم اکنون باید تعدادی از ماشینآلات مورد نیاز به وسیله گمرک از ترکیه به ایران وارد شود ولی به خاطر تعرفههای بالای گمرگ هنوز این امر مقدور نشده که نیازمند همکاری مسئولان است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آلیاژسازان ندای غرب به تسلط محصولهای چینی در بازار ایران و به تبع آن در استان اشاره کرد و گفت: با وجودی که کالاهای چینی از کیفیت مطلوب برخوردار نبوده ولی با تعرفه گمرگی پایین وارد بازار شدند و این موضوع بازار فروش را برای محصولهای این کارخانه بسیار تنگ کرده است. شرکت آلیاژسازان ندای غرب با سرمایهگذاری 100 درصد تبعه ترکیه در ارومیه تاسیس شد.
مدیرعامل کارخانه آلدورا چلیک درب ارومیه هم در این مراسم با اشاره به هزینه اعتباری بالغ بر 400 هزار دلار در این واحد تولیدی، بیان داشت: برای راهاندازی این کارخانه تزریق اعتباری به میزان 600 هزار دلار مقرر شد ولی به خاطر بروز برخی مشکلات فقط بخشی از سرمایه مذکور تزریق شد.
طاهر ساکلی بیان داشت: برای تداوم فعالیت این واحد اقتصادی در ارتباط با مکان مشکل جدی وجود دارد، از این رو امیدواریم مسئولان امور اقتصاد خارجی آذربایجان غربی برای برطرف کردن این معضل همت کنند و با همکاری مسئولان مکانی در مقیاس و محلی مناسب تعیین شود.
وی اظهار داشت: راهاندازی این واحد تولیدی و اماکن اقتصادی از این قبیل برای هر دو کشور منافع قابل توجهی به دنبال دارد، به طوری که علاوه بر ایجاد منفعت مالی برای سرمایهگذار خارجی، فرصتهای شغلی نیز برای جوانان این استان فراهم میشود، از این رو باید مسئولان هر دو کشور برای تداوم فعالیت این واحدهای تولیدی تلاش کنند.