به گزارش خبرنگار مهر مراسم نکوداشت سید محمد صادق خرازی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل و فرانسه عصر دیروز یکشنبه اول اسفند در محل شهرکتاب مرکزی برگزار شد.
در این مراسم دکتر حسین معصومی همدانی عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در ابتدا به قرائت پیام رشدی راشد استاد ممتاز تاریخ علم در مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه در باره صادق خرازی پرداخت.
در بخشی از این پیام آمده است: سفیرانی هستند که در محل ماموریتشان نماینده دولت متبوع خود هستند و بیشتر به کارنامه دیپلماتیک و پیشرفت شخصی خود میاندیشند. سفیران دیگری هم هستند که شمارشان بسیار بسیار کمتر است و تجسم ویژگیها و اصالتهای فرهنگ و کشور خود هستند و برای جایگاه کشور و فرهنگ خود در جهان و آینده آن کار می کنند. سید محمد صادق خرازی یکی از نمایندگان واقعی گروه اخیر است. من با او وقتی آشنا شدم که سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس بود و از همان نخستین دیدار تحت تاثیر عمق و وسعت فرهنگ عواطف شریف و شخصیت ظریف او قرار گرفتم و این ویژگیها بر ملاحظاتی که شاید یک استاد دانشگاه هنگام برخورد با سفیر یک کشور بیگانه داشته باشد غلبه کرد. به ویژه کشوری که هدف حملات دائمی مطبوعات غربی است. همکاران من نیز همین احساس را داشتند و بنابراین توانستیم میان مرکز ما یعنی مرکز تاریخ علم و فلسفه عربی و قرون وسطی از یک سو و سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس از سوی دیگر چندین برنامه همکاری برقرار کنیم. این همکاری ثمربخش بود و به انتشار کتابی درباره سجزی دانشمند ایرانی قرن چهارم هجری و یک گردهمایی بین المللی درباره علم و فلسفه در ایران انجامید که در آن متخصصانی از دو کشور شرکت داشتند. به موهبت توانایی های عظیم آقای خرازی این همه به آسانی و حتی میتوان گفت به صورتی طبیعی انجام گرفت.
معصومی همدانی پس از قرائت این پیام با اشاره به بخشی از پیام راشد گفت: در پیام راشد آمده بود که کارها بر خرازی آسان میگذرد و احساس سهولت و طبیعی بودن و راحت بودن را در وجود ایشان می شود دید. سهولت و صداقت موجود در شخصیت ایشان به نحوی تربیت، بینیازی و پرورش شخصی ایشان بر میگردد که ریشه در ایمان او دارد.
وی افزود: نکته جالب این است که این صفات در وجود شخصی وجود دارد که مدت زیادی دیپلمات بوده و با تعریفی که ما از دیپلمات و خصوصیات آنها میشناسیم شاید چندان هم سنخ نباشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: خدمات ایشان در حد فرهنگ این کشور و کسانی که دور از ایران بودند همیشه باقی خواهد ماند و ایشان منشاء خدمات فرهنگ زیادی بوده اند.
در ادامه این مراسم آقای اشتری رئیس کتابخانه ملی گفت: تصویر انسانی که در قرآن ترسیم شده با آنچه که در انسان عرفی وجود دارد تفاوت زیادی دارد.
وی افزود: در تصویر قرآنی انسان جانشین خدا در زمین است وقتی از این منظر به انسان نگریسته شود و به فعالیت کسانی که در سطوح مختلف در جامعه کار و فعالیت می کنند نگاه کنیم در می یابیم که هر مقدار درک انسان از خودش بالاتر باشد از همت والاتری برخوردار است. این همت والاست که کمک می کند انسان کارهایی انجام دهد که دیگران قادر به انجام آن نیستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آدمهای کوچک نمیتوانند کارهای بزرگ انجام دهند گفت: کار بزرگ به معنای کاری حجیم نیست بلکه به کاری تاثیرگذار و اثر بخش گفته می شود. خرازی از یک همت بلند برخوردار است و هر کاری را انجام می دهد کوچک نمی شمارد بلکه آن را کاری بزرگ میبیند.