به گزارش خبرنگار مهر در قم آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح پنجشنبه در هفتمین اجلاسیه جامعه مدرسین با علمای بلاد که در سالن قدس مدرسه عالی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است اظهار داشت: اولین کاری که باید بکنیم تقویت وحدت مسلمین عموما و وحدت جبهه داخلی خصوصا است.
وی گفت: وقتی صحبت از وحدت می شود تنها به شعار اتحدو اتحدو ایهاالمسلمون یا تکرار آیه شریفه واعتصموا بحبل الله جمیعا قناعت نکنید.
این مرجع تقلید با بیان اینکه تنها شعار وحدت دادن کافی نیست، اظهار داشت: باید از عوامل جدایی بپرهیزیم و عوامل وحدت را تقویت کنیم البته شعار خوب است در صورتی که پشت آن عمل باشد.
وی یادآور شد: در حوزه داخلی باید وحدت را روز به روز قوی تر کنیم و از تنگ نظریهایی که باعث پراکندگی در صفوف وفاداران به نظام و انقلاب اسلامی می شود پرهیز کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و آفریقا را در نوع خود بی سابقه دانست و تاکید کرد: در منطقه یک طوفان عظیمی برپا شده و زلزله سیاسی کل منطقه را فراگرفته است و می دانید این نوع تحولات در تاریخ سابقه نداشته است.
وی اضافه کرد: ممکن بود در یک ممکت قیام هایی صورت گیرد اما اینکه سراسر منطقه در اضطراب و قیام بر ضد استعمار و استبداد برود سابقه ای نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: ما در این شرایط وظایفی داریم که باید حداکثر استفاده را ببریم.
مسائل اخلاقی رو به انحطاط است
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مسائل اخلاقی رو به انحطاط است، تصریح کرد: برخی ها تصور می کنند که اگر مسائل اقتصادی در جامعه حل شود مشکلات نیز برطرف می شود ولی باید به این نکته توجه داشت که اگر مسائل اخلاقی حل نشود برطرف شدن مسائل اقتصادی مشکل آفرین می شود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: برخی ها فکر می کنند مسائل اخلاقی مربوط به عالم دیگری است اگر جوانان ما به وسیله ماهواره و سایت ها بمباران شوند فردا اگر مشکلی برای نظام پیش آید چه کسی کفن می پوشد و مقابل دشمن می ایستد.
وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی و اخلاقی مهمتر از مسائل اقتصادی است، یادآور شد: برای اینکه مشکلی در هدفمند کردن یارانه ها بوجود نیاید شش هزار نفر را مامور کردند که افراد سوءاستفاده نکنند ولی 6 نفر مسئولیت مسائل اخلاقی را در کل کشور برعهده ندارند که واقعا مقابل مسائل ضد اخلاقی بایستیم.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: جوانان از دست می روند و متولیان باید هوشیار باشند .
وی خاطرنشان کرد: افزایش آمار طلاق ، ابتلا به مواد مخدر و ... زنگ خطری است که به صدا در می آید و دشمن به این کارها دل بسته است.
وی با بیان اینکه در پناه ایمان و اخلاق می توان نظام را نگه داشت اظهار داشت: امام خمینی و مقام معظم رهبری بر این مسئله تاکید فراوانی داشته و دارند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: کار به جایی می رسد که در تمام فروشگاههای تهران اگر فردی بخواهد برای فرزندش لباس اسلامی خریداری کند نمی تواند به خاطر اینکه همه لباس ها بوی غربزدگی می دهد.
وی با اشاره به حدیثی از پیغمبر اکرم(ص) یقین و زهد و وارستگی را دو عامل پیشرفت سریع اسلام دانست و تاکید کرد: عامل پیشرفت ما در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نیز همین عوامل بوده است.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: لرزان شدن پایه های اعتقادی مردم، اثرگذاری شبهات دشمنان در دل جوانان و اسارت و وابستگی نسبت به زندگی مادی دنیا از جمله عوامل عقب ماندگی مسلمانان است. مراجع و روحانیون به استقلال خودشان افتخار می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم استقلال حوزه های علمیه ، مراجع تقلید و روحانیون اظهار داشت: ما باید کاری کنیم که روحانیت، حوزه ها و مرجعیت دارای استقلال باشند. درست است که دولت، دولت اسلامی است اما وابستگی معنا ندارد و این چیزی است که بارها از امام خمینی و مقام معظم رهبری شنیده ایم که حوزه ها و مراجع و روحانیت باید استقلال داشته باشند.
استاد برجسته حوزه های علمیه تاکید کرد: ممکن است برخی ها بخواهند ایجاد وابستگی کنند اما باید هوشیار باشید چرا که همه افتخار روحانیت استقلال آنها بوده است.
وی ساختن مکتب های مختلف انحرافی را یکی از حربه های دشمنان دانست و خاطرنشان کرد: در برابر این مکتب های انحرافی بهترین کاری که می توان انجام داد تقویت حوزه های علمیه است.
آیت الله مکارم شیرازی مهمترین کار ائمه جمعه و علمای بزرگ بلاد را تقویت حوزه های علمیه دانست و گفت: باید برای این مسئله برنامه ای داشت منتهی حوزه علمیه ای که وقتی طلاب از آنجا خارج می شوند بتوانند منطقی با مخالفان و انحرافات برخورد کنند.
وی گفت: اگر حوزه های علمیه تقویت نشوند جوانان از دست می روند و وقتی جوانان از دست بروند نظام به خطر می افتد چراکه پایه های اسلام بر روی جوانان مومن و معتقد است.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه مساجد باید به صورت مساجد صدر اسلام در بیایند افزود: مسجدی که 4 نفر در آن نماز بخوانند مسجد صدر اسلام نیست به خاطر اینکه مساجد صدر اسلام مراکز قضایی ، نظامی و فرهنگی مهمی بودند و باید برای همه اقشار جامعه در این مساجد برنامه ریزی شود.