کارشناس آموزش اورژانس کشور، توصیه هایی را برای استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال بیان کرد تا با رعایت نکات ایمنی، زیانهای جانی و مالی به حداقل برسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آرزو دهقانی با اشاره به اینکه والدین نقش مهمی در پیشگیری از حوادث دارند، گفت: والدین با نظارت مستقیم بر نوجوانان هم در حین خرید وسایل بی خطر و هم در زمان استفاده از مواد محترقه ‌می توانند مسیر درست را به فرزندانشان نشان دهند و از بروز حوادث احتمالی بکاهند.

وی افزود: بهتر است مواد آتش بازی، از محلهای مطمئن تهیه شود و از نگهداری مواد محترقه حتی در مقادیر کم،‌ تهیه و ساخت وسایل آتش بازی در منزل جداً جلوگیری کنند و همچنین از قرار دادن مواد انفجاری در جیب لباس و کیف خودداری کنند.

دهقانی ادامه داد:‌ نباید مواد محترقه را در ظروف شیشه ای و یا فلزی قرار دهند، ‌زیرا در صورت انفجار،‌ ذرات شیشه و یا فلز نیز پرتاب و باعث آسیب بدنی خواهد شد.

کارشناس آموزش اورژانس تاکید کرد: افراد از پرتاب مواد آتش بازی به سمت دیگران و حیوانات خودداری کرده و برای آتش گیری از الکل،‌ نفت و بنزین استفاده نکنند و از سوزاندن وسایلی چون کپسول گاز،‌ لاستیک، آمپول، ‌کاربیت و از قرار دادن اسپری و ‌حشره کشها بر روی آتش خودداری کنند.

به گفته وی،‌ آتش زدن لاستیک ،‌کارتن خالی و هیزم در معابر باریک، ‌نزدیک واحد های مسکونی، پست های برق و پارکینگ ها خطرناک بوده و باید از این کار خودداری کنند.

دهقانی توصیه کرد: آتشهای حجیم و غیر قابل مهار برپا نکنند و هم افرادی که از وسایل آتش بازی استفاده می کنند و هم افرادی که تماشاگر هستند باید مراقب خود باشند و همیشه در حین بازی یک سطل آب،‌ ماسه،‌ کپسول اطفاء حریق و حتی الامکان جعبه کمکهای اولیه در دسترس باشد.

کارشناس آموزش اورژانس تاکید کرد:‌ در صورت بروز هرگونه حریق و یا حادثه انسانی ضمن حفظ خونسردی با شماره تلفن 115 و 125 تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهند.