به گزارش خبرنگار اقتصادي خبر گزاري مهر، يكي از هدف هاي مهم دولت در طول برنامه سوم اين بوده كه وظايف موازي ، مشابه و متداخل دستگاه ها بايد حذف شود . در اين برنامه همچنين بر ضرورت ايجاد انسجام در دستگاه هاي دولتي در( اصول ارتباط ، پيوستگي و تجانس وظايف) تاكيد شده است.
براساس گزارشات سازمان مديريت و برنامه ريزي ، يكي از وزارتخانه هايي كه توانسته به اين هدف نزديك شود، وزارت راه و ترابري بوده است، به طوري كه به اعتقاد احمد خرم وزير سابق راه و ترابري، ادغام معاونت هاي اين وزارتخانه و كاهش آن از هشت به چهار معاونت با يكديگر با كار كارشناسي دقيق و مطالعات گسترده صورت گرفته است. يكي از اين اقدامات طرح ادغام معاونت راهداري با سازمان حمل و نقل و پايانه هاي كشور و تبديل آن به سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي كشور بود.
خرم حتي ازتغييراتي كه پيش ازخود در وزارتخانه صورت گرفته بود، به عنوان تغييرات غيرعلمي و غيركارشناسي ياد مي كرد.
اصلاحات ساختاري دراين وزارتخانه با مطالعات آسيب شناسي ، توجه به ديدگاه خبرگان بخش حمل و نقل ، استفاده از نتايج مطالعات 12 كشور جهان ، توجه به ضروريت هاي محيطي و با بهره گيري از خدمات مشاورين دانشگاهي صورت گرفته است.
آخرين تصميم خرم قبل از استيضاح خود از سوي مجلس درباره تغيير ساختار اين وزارتخانه به ادغام معاونت هاي حقوقي و امور مجلس و اداري و مالي و تشكيل معاونت پشتيباني و امور مجلس برمي گردد.
اين اقدام خرم براي تغيير ساختار وزارت راه پايان كار نبود و با آمدن مديريتي جديد بر اين وزارتخانه اقدامات عجولانه ديگري در اين باره صورت گرفت، به طوري كه مقامات ارشد وزارت راه و ترابري در صورت جلسه اي كه تهيه كردند، بارديگر برخي معاونت هاي اين سازمان را كه در زمان مديريت قبلي اين وزارت خانه با هم ادغام شده بودند از يكديگر تفكيك كردند.
براساس همين گزارش و ابلاغيه جديد سازمان مديريت و برنامه ريزي ، بار ديگر معاونت امور پشتيباني و امور مجلس وزارت راه و ترابري كه بيش ازسه ماه از عمر آن نمي گذشت، به دو معاونت "هماهنگي و امور استان ها" و" توسعه منابع انساني" تبديل شد.
اين اقدامات مقامات وزارت راه و ترابري درحالي ادامه دارد كه محمود عسگري آزاد معاون امور مديريت و منابع انساني سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در خردادماه سالجاري طي نامه اي به احمد خرم وزير راه و ترابري اعلام كرد، در راستاي تحول در نظام اداري كشور در سند گام دوم وزارت راه و ترابري با كسب 72 امتياز در برنامه اصلاح ساختارهاي تشكيلاتي دولت رتبه سوم را به دست آورده است. بنابر اين نامه ، اين وزارتخانه در اصلاح فرايندها و روشهاي انجام كار و توسعه فن آوري نيز 5/48 امتياز كسب كرده است.
برهمين اساس، خبرنگار مهر، هم اكنون در جستجوي آن است كه آيا شوراي تحول اداري وزارت راه و ترابري كه در سال هاي 81، 82 و 83 بودجه كلاني در دوران خرم صرف تهيه چارت سازماني اين وزارتخانه كرده و هم اكنون با تغيير مديريت در آن برخي معاونت ها دوباره تفكيك شده و به دو معاونت تبديل شدند، پاسخي براي مسئولان قوه قضاييه، مقامات دولتي و مردم دارد؟
اعضاي اصلي شوراي مذكور روساي معاونت اداري و مالي و توسعه مديريت ومنابع انساني وزارت راه، مركز نوسازي تحول اداري اين وزارتخانه و مديركل دفتر امور كاركنان وزارتخانه مذكورهستند.
اين شورا آيا اعلام مي كند چرا برخي معاونت هاي اين وزارتخانه را دوباره تفكيك كرده و صدها ميليون تومان بودجه صرف شده در رابطه با ادغام معاونت ها ي مذكور با يكديگر را هدر داده است؟ اميدواريم پاسخ مشخصي در اين باره داشته باشد.