به گزارش خبرگزاری مهر، حملات ۱۱ سپتامبر که غالباً در انگلیسی با 11/9 نشان داده میشود در واقع مجموعهای از حملات انتحاری بود که در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، توسط گروه القاعده در خاک ایالات متحده آمریکا به وقوع پیوست و خسارات مالی و جانی بسیاری بر جای گذاشت.
در صبح آن روز، ۱۹ تن از اعضای القاعده، چهار هواپیمای تجاری-مسافربری را ربودند و دو هواپیما را در فواصل زمانی متفاوت به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک زدند. آنها هواپیمای سوم را به پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ویرجینیا زدند و در نهایت چهارمین هواپیما در زمینی نزدیک شنکسویل، در ایالت پنسیلوانیا، سقوط کرد.
واکنش ایالات متحده به این حملات که تاکنون بزرگترین عملیات تروریستی تاریخ ایالات متحده آمریکا به شمار میآید و پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی برای این کشور و جامعه جهانی به دنبال داشت، ، شروع جنگ علیه تروریسم با حمله به افغانستان بود.
این واقعه اما تأثیرات بسیاری نیز بر فضای آکادمیک در آمریکا نهاد و این موضوع همان چیزی است که در کانون توجه مؤلف کتاب "آزادی آکادمیک در عصر پسا یازده سپتامبری" قرار گرفته است. وی در اثر خود به این موضوع میپردازد که آزادی آکادمیک از جمله اصولی است که در یک سده اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با این همه اما پس از وقایع 11 سپتامبر این اصل بنیادین به شدت به چالش کشیده شده و در موارد بسیاری به بهانههایی چون حفظ امنیت ملی، حفظ منافع شرکتها و مانند آن مورد خدشه واقع گردیده است تا آنجا که اساتیدی که در مخالفت با قدرت دولت حاکم سخن بگویند چه بسا شغل خود را نیز از دست بدهند.