رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال از تدوین آئین نامه جدید انضباطی و ارائه آن به هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تا پایان فروردین ماه جاری خبر داد.

مجتبی شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب افزود: طبق وعده  سه ماه پیش کمیته انضباطی کلیات آیین نامه جدید این کمیته با در نظر گرفتن نقطه نظرات کارشناسان و صاحب نظران حقوقی تدوین و تا اوایل اردیبهشت ماه جهت تصویب نهایی به هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به تغییرات آئین نامه جدید کمیته انضباطی اظهار داشت: تغییرات انجام شده بیشتر در محتوای آئین نامه صورت گرفته است و مواد آیین نامه تغییرات چندانی ندارد.

وی در خصوص ایراداتی که برخی کارشناسان حقوقی نسبت به آئین نامه کمیته انضباطی مطرح می کردند، اظهار داشت: پیش از این هم آئین نامه تدوین شده دارای کاستی هایی بود که در آئین نامه جدید نسبت به رفع آنها اقدام کرده ایم به طوری که حدود 30 تا 35 درصد آئین نامه انضباطی جدید دستخوش تغییر شده است.

وی اضافه کرد: در آئین نامه جدید برخی بندها ویرایش، کاهش و در مواردی افزوده و آخرین نقطه نظرات فیفا نیز در آن لحاظ شده است.

وی در پاسخ به این سئوال که گفته می شود آئین نامه انضباطی باید مثل آئین نامه فیفا باشد و با همان تاکید بر زبان واحد، محتوای یکسان و مواد برابر به کار گرفته شود، اظهار داشت: اگر قرار باشد عین آئین نامه فیفا در فدراسیون های ملی به کار گرفته شود پس تدوین آئین نامه از سوی فدراسیون های ملی چه معنی دارد و در این صورت چرا باید آئین نامه انضباطی فدراسیون هر کشور به تصویب مجمع عمومی فوتبال برسد. مگر مجمع عمومی فدراسیون های ملی حق دارند آئین نامه بالادستی خود را به تصویب برسانند.

وی ادامه داد: بنابراین محول نمودن تدوین آئین نامه به فدراسیون های ملی و تصویب نمودن آن در مجمع عمومی کشورها نشان می دهد که کلیات و مندرجات آئین نامه فیفا می باید با بافت بومی و شرایط اقلیمی کشورها به کار گرفته شود به همین دلیل است که می بینیم با اینکه در قوانین فیفا برای بازیکنانی که کارت زرد مکرر دریافت می کنند محرومیت لحاظ شده در میان کشورهای مختلف متناسب با شرایط اقلیمی این امر متفاوت است مثلا در کشور آلمان برای 5 کارت زرد یک جلسه محرومیت اما در کشور ما برای سه کارت زرد یک جلسه محرومیت در نظر گرفته می شود.

رئیس کمیته انضباطی در پاسخ به این سئوال که برخی کارشناسان می گویند می بایست آئین نامه انضباطی کشورمان با فیفا هماهنگ باشد و ما حق نداریم اموری که در آئین نامه فیفا وجود ندارد را در آئین نامه خودمان قید کنیم، اظهار داشت: معنای هماهنگی آئین نامه فدراسیون ها با آئین نامه فیفا بدان معنی است که آئین نامه های ملی با آئین نامه فیفا مغایرتی نداشته باشد نه اینکه عینا مثل آن باشد زیرا همان طور که توضیح دادم اگر آئین نامه  فدراسیون ها عین فیفا بود دیگر به تدوین آئین نامه و تصویب آن در مجمع عمومی کشورها نیازی نبود.

شریفی تغییر جرایم تخلفات مصاحبه اعضای فوتبال، مسائل مالی و تامین هزینه های باشگاهداری، اعاده دادرسی، تخفیف، تعلیق و عفو را از جمله تغییرات آئین نامه جدید عنوان کرد و افزود: طبق آئین نامه جدید باشگاههایی که با بدهی مالی به بازیکنان خود روبرو باشند و قادر به تامین هزینه های جاری خود نباشند، امتیازشان به شخص دیگری واگذار و یا در بخش هزینه ها متناسب با رده بازیکنان جریمه نقدی در قبال آنان اعمال خواهد شد.

وی یادآورشد: در آئین نامه جدید در خصوص نحوه حضور کارگزاران رسمی فوتبال و عملکرد آنان در ارتباط با افراد تحت قرارداد همسو با مقررات فیفا موارد لازم پیش بینی شده است.

رئیس کمیته انضباطی تصریح کرد: آئین نامه قبلی کمیته انضباطی در بسیاری از موارد برای اعمال تنبیهات متناسب مقررات لازم پیش بینی نشده بود که در تدوین آئین نامه جدید این موارد لحاظ شد تا آئین نامه با شمول بیشتری به اعمال قانون در فوتبال کشور بپردازد.

وی در پایان فراهم شدن شرایط مطلوب برای حق و حقوق بازیکنان، سلب امتیاز از باشگاههایی که نتوانند منابع مالی لازم را برای اداره خود تامین کنند، لحاظ شدن جرایم متناسب با تخلفات و اعمال تغییرات لازم به منظور تشدید و تخفیف تنبیهات پیرامون افراد متخلف را از جمله ویژگی های آئین نامه جدید کمیته انضباطی برشمرد و ابراز امیدواری کرد با اعمال این آئین نامه از لیگ یازدهم بتوان شرایط مناسبی را برای اعمال نظم و انضباط بر فوتبال کشور فراهم کرد.