تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۲

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر استفاده از زبان هنر در تبلیغ دین به منظور تاثیرگذاری بیشتر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی کمساری قبل از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با انتقاد از استفاده صرف از روش‌های سنتی تبلیغ، بیان داشت: عالمان دین همواره وظیفه تبیین و ترویج دین را برای خود قائل هستند و این تبلیغ دین در گذشته و حتی اکنون نیز در اکثر مواقع به صورت روش‌های سنتی انجام می‌شده است.

روش‌های سنتی تبلیغ با محدودیت‌هایی همراه است

وی تصریح کرد: البته روش‌های سنتی و چهره به چهره محاسن خاص خود را دارد و ما به دنبال تقطیع این روش‌ها نیستیم اما در کنار برخی مزیت‌ها، روش سنتی با محدودیت‌هایی همچون کم بودن گستره مخاطبین، عدم استفاده از شیوه‌های تاثیرگذار علمی و بصری و... نیز رو به رو می‌باشد.

کمساری خاطر نشان کرد: در دوران جدید که با تغییراتی از لحاظ تنوع و تعدد سلایق در مخاطبین مسائل دینی رو به رو هستیم، همچنین انواع وسائل ارتباطی و هنری نیز در دسترس است، قطعا در شرایطی خاص نمی‌توانیم تبلیغ را محدود به شیوه‌های سنتی بدانیم و باید از روش‌هایی که عملا خاستگاه هنری دارند و می‌توانند پیام را با گسترده وسیع‌تر مکانی، تاثیرگذاری و سرعت بیشتر و گستردگی در مخاطبان منتقل کند استفاده نمائیم.

تبلیغ دین نه وظیغه هنر که ذات هنر است

وی در ادامه با بیان اینکه هنر در ذات خود گوهری آسمانی است چرا که چیزی جز پردازش زیبای راستی، پاکی و لطافت نیست، تصریح کرد: هر جا این سه به همراه زیبایی با هم آمیخته شوند هنر است و این چنین است که میان دین، تربیت و هنر پیوندی فطری، جاوادانه و ناگسستنی شکل می‌گیرد و چنین می‌باشد که تبلیغ دین، نه وظیفه هنر که ذات هنر است و هنر نه ابزاری برای تبلیغ دین یا انجام تربیت که زبان دین و تربیت تلقی می‌شود.

رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه بیان داشت: احترام و توجه به معرفت، فکر، اندیشه، فرهنگ و هنر در دفتر تبلیغات همواره به عنوان یک فریضه مد نظر برنامه ریزان این مرکز بوده و اختصاص همایشی علمی پژوهشی با عنوان «هنر و تبلیغ» یکی از جلوه‌های همین توجه است.

وی در این خصوص اضافه کرد: در این راستا از ۲ سال قبل برنامه ریزی برای برپایی نخستین همایش علمی پژوهشی «هنر و تبلیغ» آغاز شد و نشست‌های زیادی با حضور صاحب نظران برگزار گردید و ما در این همایش به دنبال واکاوی ایجاد رابطه بین هنر و تبلیغ، استفاده از نظر کار‌شناسان در بهره گیری از زبان هنر در تبلیغ آموزه‌های دین و... می‌باشیم.

برگزاری همایش علمی پژوهشی هنر و تبلیغ در خرداد ماه جاری

کمساری از برگزاری نخستین همایش علمی پژوهشی «هنر و تبلیغ» در خرداد ماه سال جاری در قم خبر داد و خاطر نشان کرد: پژوهشگران و علاقمندان می‌توانند مقاله‌های خود را در ۶ محور، هنر و تبلیغ اندیشه‌های دینی، سیر هنر و تبلیغ در بستر زمان، باز‌شناسی جنبه‌های هنری در شیوه‌های سنتی تبلیغ، کارکرد گرایش‌های هنری در تبلیغ دین، حوزه‌های علمیه و زیرساخت‌های هنر و تبلیغ و مبانی فقهی و چالش‌های هنر و تبلیغ به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

وی افزود: مقالات پس از تصویب هیئت علمی این همایش چاپ و منتشر می‌شود و به مقاله‌های برگزیده علاوه بر اهدای لوح و تندیس، حق تالیف ویژه نیز تقدیم می‌گردد.

مهلت ارسال آثار تا 30 خردادماه

دبیر همایش علمی پژوهشی هنر و تبلیغ مهلت ارسال آثار را تا 30 خرداد ماه جاری عنوان کرد و بیان داشت: راهنمای تدوین مقالات در سایت همایش به نشانی   www.honarvatabligh.ir قابل دسترس است همچنین علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتری می توانند با شماره تلفن 7831924 در قم تماس و یا با ایمیل honarvatabligh@dte.ir مکاتبه نمایند.