اين شاعر و منتقد ادبيات در گفت و گو با خبرنگار ادبي مهر ، با بيان مطلب فوق افزود : معتقدم كه شعر ناب و اصيل ، راه خود را پيدا مي كند و نيازي نيست كه در بستر جشنواره ها و كنگره ها ، ظاهر شود ، متاسفانه در حال حاضر ، جوانان ما بيشتر جذب حواشي و جوانب مادي جشنواره هاي ادبي و فرهنگي شده اند ، صراحتا بايد گفت كه بيشتر براي دريافت سكه و جوايز ريالي به حضور در اين جشنواره ها روي مي آورند ، به همين دليل ، شعرهايشان هم جشنواره اي مي شود و آثاري مقطعي و ژورناليستي از آب در مي آيد.
مهدي مظفري ساوجي تصريح كرد : بي ترديد شعرهايي كه در مقطع خاصي از زمان مطرح مي شوند ، بعدها در معرض فراموشي قرار مي گيرند و مسئله اي را از مسائل امروز ادبيات حل نمي كند ، چرا كه " شعريت " در شعرهاي جشنواره پسند بسياركم است.
چند روز پيش ، ازسوي يك تشكل ادبي برنامه اي در نمايشگاه بين المللي قرآن كريم برگزار شد كه بي برنامگي و اسراف در صرف بودجه عمومي ، متاسفانه كاملا مشهود بود ، عده اي از شاعران را به صورت گزينشي دعوت كرده بودند و به آنها " سكه هاي طلا " بذل و بخشش مي كردند ! |
مهدي مظفري ساوجي |
مهدي مظفري ساوجي ياد آور شد : بدون اين كه فراخواني داده شده باشد و يا برنامه اي از قبل تعيين شده باشد ، در مقابل هر شعري كه خوانده مي شد ، يك سكه طلا داده مي شد ! به تعبير يكي از دوستان ، اين اسراف كاري و دست و دل بازي ، شائبه دادن بيلان كاربه مسئولان توسط گردانندگان تشكل ياد شده را در اذهان عمومي تقويت مي كند.
اين شاعر و منتقد تصريح كرد : درد امروز شعر ما و شاعر جوان ما " سكه ي طلا " نيست ، با اين كار ( دادن يك سكه به خاطر يك شعر ) شاعر را دچار مشكل مي كند ، همه ما بر اين نكته اصرار داريم كه اهل قلم بايد حمايت شوند ، اما حمايت هاي بي حساب و كتاب ، گزينشي و بي برنامه در شعر آسيب رسان و بيهوده است.
مظفري ساوجي گفت : وضعيت چاپ و نشر كتاب دراين تشكل ادبي نابسامان است ، كتابها فقط چاپ مي شوند ولي اين آثار را به ترشي مي اندازند ! كتاب ها در انبار مي مانند و ... ، در صورتي كه كتاب بايد توزيع شود و به دست مخاطب ادبيات برسد . حتي اگر كتابي چاپ شود و چاپ اول آن به فروش برسد ، آنها كتاب را به چاپ دوم نمي رسانند چون دغدغه ي كار جدي ندارند ، دغدغه ي بيلان كار دارند... بايد از آنها پرسيد كه اگر قرار است كتاب توزيع نشود و در انبارها خاك بخورد ، اصولا چرا به چاپ مي رسد؟