به گزارش خبرگزاری مهر، محققان در مطالعه ای جدید نشان دادند بخشهایی از مغز برخی از بیماران پیش از اینکه حتی نشانه های ابتلا به آلزایمر در آنها ظاهر شود، چروکیده شده و رو به سوی انحطاط می گذارد. دانشمندان معتقدند شواهد محکمی وجود دارد که نشان می دهد این بیماری در زمان میانسالی آغاز به شکل گیری و پیشرفت می کند.
شاید روزی تشخیص زودهنگام این بیماری بتواند در درمان موثر آن تاثیر گذار باشد از این رو دانشمندان بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشگاه علوم پزشکی راش برای انجام این مطالعه 67 بیمار که در ابتدا از عملکرد مغزی سالمی برخوردار بودند را به کار گرفتند.
سپس با استفاده از اسکنر MRI ضخامت نواحی مختلفی از مغز را مورد محاسبه قرار دادند، نتایج نشان داد 20 درصد از بیمارانی که ضخامت مغز آنها در حد میانگین قرار داشت، به آلزایمر مبتلا شده اند. همچنین بیمارانی که از مغزهایی با ضخامت بالا برخوردار بودند به این بیماری مبتلا نشده و 55 درصد از افرادی با مغزهای کم ضخامت به بیماری دچار شدند.
بر اساس گزارش بی بی سی، محققان اکنون معتقدند از آنجایی که این بیماری از چندین سال قبل از قابل مشاهده شدن نشانه هایش، پیشرفت خود را آغاز کرده است از این رو باید درمان آن را از میانسالی افراد آغاز کرد، در نتیجه تشخیص زودهنگام آلزایمر بسیار حیاتی خواهد بود.