به گزارش خبرگزاری مهر آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی در آستانه برگزاری همایش بزرگ «تحول در علوم انسانی» در دیدار رئیس و اعضای فرهنگستان استان قم گفت: باید براساس فرهنگ قرآنی خودمان علوم انسانی را تولید و به جامعه عرضه کنیم تا تشنگان معرفت سیراب شوند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل روز تحول در علوم انسانی است عنوان کرد: زیرا علوم انسانی کنونی برگرفته از فرهنگ غربی است.
این مرجع تقلید ادامه داد: گرچه ممکن است برخی اصلاحات در علوم انسانی صورت گرفته باشد؛ ولی ماهیت علوم انسانی گرفته از غرب چندان تغییری نکرده است و این امر شاید برای برخی افراد واجب عینی باشد آنها که میتوانند تحولی در علوم انسانی شکل دهند.
علوم انسانی در فرهنگ جامعه تاثیر بسزایی دارد
استاد حوزه علمیه قم با تاکید براینکه علوم انسانی در جامعه تاثیر بسزایی دارد اظهار داشت: زیرا آنچه فرهنگ یک جامعه را تغییر و یا تکمیل میکند همین مساله علوم انسانی است و اسلام در درجه اول با فرهنگ سرو کار دارد و پیامبر اکرم (ص) بر همین اساس مبعوث شد و مهمترین کار در تحول مسائل فرهنگی را انجام داد.
مکارم شیرازی افزود: وقتی فرهنگ یک جامعه متحول شود به یقین سایر مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز براساس این تغییر و تحول فرهنگی متحول خواهد شد و این مساله باید با جدیت دنبال شود.
وسواس برای تحول در علوم انسانی امری پسندیده است
وی افزود: گرچه وسواس امر ناپسندی است؛ اما گاهی برای برخی مسائل همچون تحول در علوم انسانی امر پسندیده به نظر میرسد؛ زیرا علوم انسانی امروز باید با حساسیت بیشتر مورد تحقیق و بررسی ریشهای قرار گیرد.
آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: علم گمشده انسان است و ما علم را قبول داریم از هر نقطهای از نقاط جهان باشد؛ اما علوم انسانی امروز آمیخته به مسائل مادی و غیر اسلامی است و باید با دقت بررسی و تصفیه شود.
این مرجع تقلید افزود: باید جدیت جایگزین درستی در این خصوص داشته باشیم و اینجایگزینی باید براساس قرآن و سنت و عقل باشد.