به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمدرضا مجیدی صبح شنبه در نشست خبری که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته پنج اثر میراث فرهنگی معنوی و دو اثر میراث فرهنگی مادی کشور ثبت جهانی شده است.
وی آئین های مذهبی تعزیه، ورزش های پهلوانی و زورخانه ای، مهارت های سنتی فرش بافی فارس، مهارت های سنتی فرش بافی کاشان و موسیقی مقامی شمال خراسان را از جمله پرونده های میراث فرهنگی معنوی ایران عنوان کرد و بیان داشت: در حوزه میراث فرهنگی مادی نیز بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ثبت جهانی شده است.
مجیدی با بیان اینکه پرونده نوروز باستانی و ردیف موسیقی ایران از جمله آثار ثبت شده در سال 88 بوده است، افزود: تخت جمشید، پاسارگاد استان فارس، ارگ بم، کتیبه بسیتون، چغارنبیل خوزستان، میدان نقش جهان اصفهان، تخت سلیمان سه کلیسای ارامنه شمال کشور، سازه های آبی شوشتر، گنبد سلطانیه نیز از دیگر میراث فرهنگی ثبت شده است.
وی برگزاری شب فرهنگی، نشست علمی نقش اسلام در تقارب فرهنگی، نشست علمی هزار و 250 سال زبان شناسی ایران با عنوان الکتاب، نشست جاده ابریشم در تقارب فرهنگی و کنگره روز جهانی فلسفه از جمله فعالیت های سال گذشته یونسکو بوده است.
مجیدی همچنین از صدور پنج قطعنامه تاریخی ایران در دفاع از مردم مظلوم فلسطین در یونسکو خبر داد و گفت: نقش ایران در بیداری کشورهای اسلامی پررنگ بوده است.
باغ اکبریه خراسان جنوبی ثبت جهانی می شود
سفیر ایران در یونسکو همچنین بر توجه به استان های کم برخوردار تاکید کرد و افزود: خراسان جنوبی از جمله استانهای دارای ظرفیت بالا و سابقه تاریخی و فرهنگی بوده و سهم زیادی در تاریخ ملی کشور دارد.
وی از ثبت باغ اکبریه خراسان جنوبی در فهرست آثار ملی جهان در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: امسال در پرونده باغ های ایرانی تابلوی یونسکو در باغ اکبریه نصب خواهد شد.
به گفته وی این مهم در راستای معرفی استان در عرصه بین الملل، سرمایه گذاری و ترویج گردشگری استان بسیار اهمیت دارد.
مجیدی با اشاره به اینکه هر دو سال مشاهیر ایران در فهرست مشاهیر جهانی ثبت می شوند، اظهار داشت: در این راستا مرحوم عبدالعلی بیرجندی ریاضی دان کشور در فهرست مقدماتی قرار گرفته و در حال پیگیری برای جهانی شدن قرار دارد.
وی همچنین فرش خراسان جنوبی را از دیگر قابلیت های این استان برشمرد و افزود: فرش این استان در نقشه ها و رنگ ها خاص بوده و با توجه بیشتر به این حوزه می توان فرش خراسان جنوبی را به ثبت جهانی رساند.
سفیر دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو ادامه داد: این مهم باعث ایجاد اشتغالزایی و حفظ مواریث این منطقه شده ومی تواند در میراث فرهنگی مادی جهان به ثبت برسد.
مجیدی با بیان اینکه مرکز منطقه ای پارک علم و فناوری غرب آسیا در شهرک علمی تحقیقالتی اصفهان و مرکز منطقه ای میراث معنوی غرب آسیا در شیراز در شرف تاسیس قرار دارد، یادآور شد: پیش از این نیز مرکز بین المللی قنات در یزد و مرکز منطقه آب در تهران تاسیس شده است.