یک روزنامه غربی نوشت: مرگ رهبر القاعده یک دهه مبهم از روابط جهان عرب و مسلمانان با غرب را می پوشاند؛ دهه ای که از 11 سپتامبر آغاز و به انقلاب تونس، مصر و دیگر کشورهای عربی ختم می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فرانسوی لوموند در مطلبی با عنوان "مرگ بن لادن، پایان یک دهه تاریک و مبهم" نوشت: مرگ رئیس القاعده همزمان با انقلابهای عربی صورت گرفت که این موضوع جالب است. این مرگ یک دهه مبهم از روابط جهان اسلام با غرب را می پوشاند؛ این دهه از 11 سپتامبر آغاز و به انقلاب تونس، مصر و دیگر کشورهای عربی ختم می شود.

اما القاعده هنوز باقی است و ظرفیتهای اقدامات تروریستی خود را حفظ خواهد کرد. ایمن الظواهری مهمترین ایدئولوژیست القاعده بعد از بن لادن است. در سالهای اخیر در پیامهای ویدئویی شاهد بودیم که آنها خواهان برکناری رهبرانی همچون حسنی مبارک بودند و البته این جهت گیری های خود را به طور مبهم نشان داده بودند. اما در پایان این دهه به نتیجه ای که مورد نظرشان بود، رسیدند. بسیاری از منابع تاکید دارند که پس از بن لادن، الظواهری رهبری القاعده را برعهده خواهد گرفت.

به طور کلی، گروه القاعده در زمان بن لادن در مدت اخیر به شرایطی رسیده بود که چندان در جذب افراطیون موفق نبود و به کشورهایی همچون مغرب متوسل شده بود. حتی مدت های زیادی خود را پنهان می کرد تا از تعقیبها جان سالم به در ببرد و بتواند مدت بیشتری به تربیت نیروهای مورد نظرش بپردازد. به هر حال این انسان زندگی بسیار مبهم و پیچیده ای داشت به حدی که امروزه بسیاری از افراد در مورد کشته شدن یا نشدن وی هم تردید دارند.

مرگ بن لادن برای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نتیجه بسیار چشمگیری داشت. در واقع اوباما با توجه به آنکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده قرار دارد، می تواند از مرگ بن لادن به نفع خود استفاده کند و نبودن وی را راهی برای پیروزی خود در انتخابات قرار دهد.