به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبری در حضور مدیران و برنامهسازان رسانه ملی پیرامون سال جهاد اقتصادی سخن گفت و به تبیین نقش رسانه ملی پرداخت و اصلیترین نهاد اثرگذار جامعه که سعی در جهت دادن به افکار عمومی دارد را رسانۀ ملی نام برد.
وی انتخاب عناوین سالهای اخیر را در حقیقت جلوگیری از انحرافاتی برشمرد که ممکن بود در فرایند بازسازی اتفاق بیافتد و مورد غفلت مسئولین قرار گیرد به اعتقاد وی شعارهای سال در جهت کارآمدسازی بیشتر نظام بوده است.
علیاکبری علت طرح مفهوم جهاد اقتصادی توسط مقام معظم رهبری را با استناد به نظر صاحب نظران و ضرورتهای مشروحه این چنین برشمرد: توجه به بحث هدفمندسازی یارانهها که امسال در بخش تولید به مورد اجرا گذاشته خواهد شد، برنامه دولت برای ایجاد 5/2 میلیون شغل در سال جاری، تلاش برای حل مسئله مسکن در طول 2 الی 3 سال آینده، ایجاد تحول در نظام بانکی، بیمه، گمرک، محرومیت زدایی از مناطق محروم کشور و آغاز اجرای برنامه پنجم توسعه، در این راستا ضروری است که مردم در کنار مسئولین کمر همت ببندند و برای پیشرفت کشور حرکت جهاد گونهای را آغاز کنند.
وی با اشاره به اینکه اقتدار اقتصادی تضمین کننده اقتدار علمی – سیاسی و نظامی نیز است، ادامه داد: تحولات اخیر در منطقه نیازهای اقتصادی را تغییر خواهد داد همانگونه که پس از فروپاشی حاکمیتهای دیکتاتوری در عراق و افغانستان دولتهایی توانستند در بازار این دو کشور نفوذ کنند که از قدرت اقتصادی قویتری برخوردار بودند. و کشور ایران به دلیل موقعیت ویژه خود همواره مورد توجه مردم مسلمان منطقه و سایر مناطق جهان بوده است و طبیعی است در صورتی میتواند روابط اقتصادی با این کشور ها را گسترش دهد که زیربنای اقتصادی مناسبی ایجاد شده باشد و این امر مستلزم یک عمل جهادی در صحنه اقتصاد است.
وی سپس بحث به مفهوم جهاد اقتصادی از دیدگاه امام راحل (ره) پرداخت و گفت: وقتی که به موضوع جهاد اقتصادی میپردازیم باید یک مدل جامعی را از آن به بحث بگذاریم و به این نکته بپردازیم که چه فلسفه و حکمتی در پس این نام گذاری نهفته است و چه تفکری در این نام گذاریها وجود دارد که آن را با بقیۀ برنامهها متمایز میکند این امر از دوران امام راحل (ره) نیز وجود داشت، ایشان در آن برهه جهاد اقتصادی را به جنگ اقتصادی تشبیه کرده بودند و انجام آن را برای همه یک تکلیف می دانستند.
دکتر علیاکبری ضمن اشاره به نظرات امام راحل (ره) دربارۀ جنگ اقتصادی و تشابه آن با جهاد اقتصادی و نزدیکی دیدگاه مقام معظم رهبری با نظرات ایشان گفت: باتوجه به تکلیفی که امام راحل (ره) درباره جنگ اقتصادی داشتهاند باید بتوانیم زمینههایی را ایجاد کنیم که کشور اسلامی ما بتواند از زیر فشار مسائل پیچیدهای که دشمنان اسلام همواره در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی طراحی میکنند سربلند از میدان خارج شود این نکته از نظر مقام معظم رهبری نیز یک واجب شرعی ارزیابی شده است.
به گفته وی هیچیک زوایای این مسأله از دید مقام معظم رهبری مخفی نمانده و ایشان با یک نگاه عمیق به مسائل و با ایجاد روح معنوی و عبادی که در این نام وجود دارد حرکتی عظیم را در جهت پیشرفت اقتصادی برای کشور در نظر گرفتهاند.
وی با بر شمردن اصول اولیهای که مد نظر معظمله است گفت: تمرکز بر تلاش اقتصادی در سال 90 و همچنین ایجاد نوعی جهش در تولید و فعالیتهای اقتصادی و در آخر ایجاد انگیزه در مبارزه و رویارویی با دشمن برای مقابله با هرگونه تهاجم اقتصادی و فرهنگی از اولویتهای ایشان است و باید با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و همچنین توجه به تولید که اصل رشد در تمام ملل شناخته میشود گامهای اساسی در این زمینه برداشته شود. البته باید در این بین نگاه افراد مسئول در این برهه را هم مد نظر قرارداد به طوری که بسیاری از مشکلات به وجود آمده در این بخش ناشی از نگاههای متفاوتی است که وجود دارد و باید این مقوله نیز مورد توجه قرار بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه در ادامه افزود: در این بین، فعالیتهای بسیار به موقع و به جا انجام شده است که از مهمترین آنها میتوان به آزاد شدن منابع ناشی از هدفمندی یارانهها اشاره کرد. همچنین کشور ابزارها و امکانات خوبی را هم از لحاظ استراتژیک داراست که میتواند از آنها به عنوان پشتوانه پیشرفت کشور استفاده کند، درآمدهای ثابت نفتی، مالیاتها و همچنین استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی است که میتواند ما را در این امر مهم یاری برساند. در این بین مدیریت مناسب را هم باید مد نظر قرار داد باتوجه به سند چشمانداز و همچنین برنامه پنجم توسعه که اقدامات خاصی را در جهت رشد و پیشرفت کشور پیشبینی کرده تحقق آنها را در گرو عزم جدی همه مسئولان برشمرد.
دکتر علیاکبری وظیفه رسانه ملی را به دو بخش تقسیم کردند و ضمن اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری گفت: باتوجه به اینکه وظیفه اصلی رسانه ملی آگاهی بخشی و جهت دادن به افکار عمومی است باید وظایف خود را به دو بخش عام و خاص تقسیم کند، در بخش عام باید به تبیین چرائی و چیستی و چگونگی جهاد اقتصادی و در بخش خاص هم باید به کارکردهای رسانهای توجه ویژهای داشته باشد و اهداف کلانی مانند رفتارهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه نیز در این بین مد نظر قرار گیرد و دست اندرکاران رسانه ملی باید اثرگذاری خاص خود را در این بین دو چندان کنند تا بتوانند با افزایش مشارکت مردمی نقش هدایتی خود را به خوبی ایفا کنند.
وی در پایان اثرگذاری رسانه ملی را در ذهن تک تک مردم مهم برشمرد و اثرات آن را در آینده قابل بررسی دانست و ادامه داد: به زودی خواهیم دید این تلاشها و زحماتی که مسئولین و مدیران رسانه ملی در جهت ارتقاء سطح دانش و آگاهی مردم کشیدهاند به الگویی مناسب برای سایر سازمانها تبدیل شده و ما شاهد رشد و بالندگی ایران عزیز در تمامی مقاطع اقتصادی باشیم.
در پایان علیاکبری به پرسشهای حاضران در جلسه درخصوص سایر ابعاد بحث جهاد اقتصادی پاسخ گفت.