خرم آباد - خبرگزاری مهر: فرودگاه خرم آباد در حالی همچنان سرمست از تحقق آرزوی 70 ساله برای راه اندازی اولین پرواز دولتی است که امروز پرواز این فرودگاه به دلیل آنچه در رسانه ها تحت عنوان نقص فنی هواپیما عنوان شد صورت نگرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، داستان تکراری لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد به عادتی همیشگی برای مسافران مسیر تهران - خرم آباد و بالعکس تبدیل شده است به طوریکه بیشتر این افراد ترجیح می دهند از پروازهای فرودگاه کرمانشاه یا از راه زمینی برای سفر به لرستان استفاده کنند.

روند لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد تاکنون بارها موجب انتقاد شدید مسئولان استان قرار گرفته است ولی هنوز برای این معضل بدون پایان تدبیری اندیشیده نشده است.

همایش "انطباق خدمات بهداشتی درمانی با موازین شرع مقدس اسلام" استان لرستان آخرین پرده از انتقادات مسئولان استان از وضعیت پروازهای فرودگاه خرم آباد بود تا این بار رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان عنوان کند که با وجود دعوت از مسئولان کشوری برای حضور در این مراسم ولی به دلیل لغو پرواز خرم آباد مهمانان نتوانستند در همایش حضور یابند.

مطابق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان قرار بود در این همایش معاون وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور و دکتر مرندی وزیر سابق بهداشت و درمان حضور یابند که با توجه به لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد مسافرات این افراد نیز لغو شد.

این امر که موجی از انتقادات از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، دانشجویان و اساتید دانشگاههای استان به همراه داشت روایت تکراری لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد و نامنظمی پروازهای این فرودگاه است که امروز بازهم در همایشی مشابه، رنگ تکرار شدن به خود گرفت تا این بار رئیس جهاد دانشگاهی استان لرستان از این روند انتقاد کند.

علی نادر دهقانی که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد در سخنانی اظهار داشت: بازهم به خاطر مشکل همیشگی پروازهای فرودگاه خرم آباد دو نفر از مهمانان همایش "هجوم خاموش" نتوانستند برای شرکت در این همایش در لرستان حاضر شوند.

وی از یکی از سخنرانان اصلی همایش که اقدام به ارائه مقاله نیز کرده بود و رئیس مرکز آسیب شناسی ایرانیان به عنوان مهمانان این همایش یاد کرد که به دلیل لغو پرواز فرودگاه خرم آباد موفق به حضور در همایش نشدند.

این در حالیست که مطابق اعلام نظر مسئولان فرودگاه خرم آباد این پرواز که مربوط به هواپیمایی فارس قشم به دلیل نقص فنی لغو شده است.

به هر حال این وضعیت حاکم بر فرودگاه خرم آباد علاوه بر اینکه حضور مسئولان ملی در این استان را کمرنگ کرده موجب انتقادات پر شمار سرمایه گذاران نیز از این وضعیت شده است به طوریکه برخی از سرمایه گذاران یکی از دلایل عدم حضور در این استان را نبود پروازهای منظم عنوان می کنند.

این روند به گونه ای است که حتی معاون برنامه ریزی استانداری لرستان از منظم نبودن پروازهای فرودگاه خرم آباد به عنوان مانعی پیش روی توسعه لرستان یاد کرده و گفته است: منظم نبودن پروازهای فرود گاه خرم آباد و مهیا نبودن برخی زیرساختها مانند راه ارتباطی مناسب موجب عدم استقبال سرمایه گذاران از این استان شده است.

این در حالیست که بارها همایشهای ملی و بین المللی زیادی در لرستان برگزار شده که به دلیل منظم نبودن پروازها یا مهمانان قید آمدن به این همایش ها را زده اند و یا در نهایت مجبور شده اند از راه زمینی وارد لرستان شوند.

به هر روی هفته جاری استان لرستان شاهد نخستین پرواز دولتی از سوی هواپیمایی هما بود که پس از 70 سال بر روی باند فرودگاه خرم آباد فرود آمد تا مسئولان از این موضوع به عنوان اتفاقی میمون در حمل و نقل هوایی استان یاد کنند چرا که لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد توسط دو شرکت خصوصی "ماهان" و "فارس قشم" موجب انتقادات بیشماری به این وضعیت شده بود و به نوعی مسئولان با متوسل شدن به شرکت هواپیمایی ایران درصدد رفع این معضل برآمده اند.

به هر روی هرچند راه اندازی پرواز دولتی در فرودگاه خرم آباد گامی مهم در مسیر رشد حمل و نقل هوایی استان است ولی به نظر می رسد تنها یک پرواز در هفته از سوی شرکت هواپیمایی هما با توجه به روند تکراری لغو پروازهای شرکت های خصوصی جوابگوی نیاز استان نباشد.

از سوی دیگر آنچه مردم لرستان از مسئولان کلان کشوری خواستارند نظارت بر عملکرد شرکت های هواپیمایی خصوصی است که به تعهدات خود در قبال استانها عمل نمی کنند تا فرودگاه خرم آباد با وجود اینکه جزء فرودگاههای برتر کشور محسوب می شود با بدعهدی این شرکت ها شاهد لغو مکرر پروازهای خود باشد.

نمونه این موضوع را می توان در لغو کلیه پروازهای شرکت های یاد شده در ایام تعطیلات نوروز دید به طوریکه این شرکت ها برای دستیابی به سود بیشتر پروازهای خود را به استانهای کلان انتقال دادند تا تعطیلات نوروزی لرستان در حسرت مسافران پروازی باقی بماند.

با این روند به نظر می رسد عدم نظارت بر فعالیت شرکت های هواپیمایی موجب تضعیف حمل و نقل هوایی در استانهای کمتر توسعه یافته ای چون لرستان خواهد شد و این امر به مرور زمان علاوه بر تاثیر گذاری بر روند جذب گردشگر و مسافر در این استانها زمینه فرار سرمایه گذار و همچنین افزایش تلفات تصادف جاده ای را نیز فراهم خواهد آورد.

با این اوصاف باید منتظر ماند و دید که تا چه زمانی مشکل پروازها در فرودگاهی که سالانه بیش از یک میلیارد تومان صرف نگهداری آن می شود در میان بدعهدی شرکت های هواپیمایی خصوصی استمرار خواهد داشت.

....................................................

گزارش: فاطمه حسینی