قم - خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از تشکیل دبیرخانه‌های دائمی و متمرکز شدن جشنواره‌های بزرگ جوانان مساجد کشور در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی طاهریان با موفق ارزیابی کردن برگزاری جشنواره ترنج در قم بیان کرد: استفاده از کار‌شناسان برجسته و داوران مطرح کشوری از نقاط قوت این جشنواره بود.

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، حضور شخصیتهای برجسته در جشنواره را موجب ارتقای جایگاه جشنواره دانست و اظهار داشت: حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای ما بسیار خوب بود و دو پیام وزیر و آیت الله مقتدایی را نیز داشتیم که به ارتقای جایگاه جشنواره کمک کرد و همچنین دیدار شرکت کنندگان با آیت الله سبحانی که راهکارهای خوبی را ارائه کردند.

طاهریان با تاکید بر اینکه بین دین وهنر پاک فاصله‌ای وجود ندارد، بیان کرد: نه تنها فاصله‌ای بین دین و هنر پاک وجود ندارد بلکه مورد تاکید بزرگان دین نیز قرار گرفته است و برگزاری این جشنواره در قم این پیام را بدنبال داشت که مراکز دینی و حوزه‌های علمیه و مجموعه دین مداران نه تنها با دین فاصله ندارند بلکه به هنر آیینی بسیار نزدیک هستند و مورد تاکید آن‌ها هم قرار دارد.

وی با اشاره به ویژگی هنر مسجدی عنوان کرد: نکته مهمی که مورد تاکید همه کار‌شناسان و بزرگان می‌باشد این است که باید به دنبال هنری باشیم که هم با فضای مسجد سنخیت داشته باشد و هم در خدمت شعائر دینی و معارف اهل بیت (ع) باشد و این مهم جز با حرکت در جهت تربیت هنرمندان در حوزه‌های اعتقادی و دینی و آموزش‌های تخصصی هنربه دست نمی‌آید.

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: یک خوشنویس زمانی یک هنرمند دینی است که در خدمت معارف اهل بیت (ع) و معارف اسلامی باشد و این نمی‌تواند در خدمت معارف باشد جز اینکه از زیرساخت‌های قوی در این حوزه برخوردار باشد.

طاهریان، با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره ترنج می‌تواند نقطه عطفی برای توجه بیشتر به حوزه فرهنگ و هنر دینی باشد، تاکید کرد: باید تلاش کنیم علم دین را در هنرمندان مسجدی و سطح دانش تخصصی در رشته‌های مختلف را ارتقا دهیم، طبیعی است که یک عکاس اگر با حوزه دین آشنا باشد بهتر می‌تواند از هنر خود در راستای ترویج معارف دینی استفاده کند.

وی در ادامه از سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن کمیت و کیفیت آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ترنج در قم ابراز داشت: آثار رسیده به جشنواره ترنج در کل کشور ۲ هزار اثر بود که بیش از ۵۰۰ اثر به قم رسید، بنا به گفته داوران، در عموم رشته‌ها شاهد ارتقای کیفیت بودیم اما فاصله‌ای وجود دارد تا ادعا کنیم بچه‌های مسجدی در خلق آثار هنری به استاندارد لازم رسیدند که باید با آموزش و حمایت‌هایی که از هنرمندان خواهیم داشت، این فاصله را کم کنیم.

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، از خرید آثار بر‌تر جشنواره ترنج توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفت که بخشی از آثار برجسته را خریداری کند واین حمایت خوبی می‌تواند باشد.

وی همچنین افزود: منتخبین جشنواره در آینده نزدیک برای شرکت در دوره‌های آموزشی تخصصی دعوت می‌شوند که به احتمال زیاد این دوره‌ها در تیرماه برگزار می‌شود.

طاهریان از تمرکز جشنواره‌ها در استان‌ها خبر داد و ابراز داشت: اینکه هر استانی خودش دبیرخانه دائمی برای برگزاری جشنواره‌ها داشته باشد یک ایده آل است اما در نگاه اول بنا داریم که جشنواره‌ها دوری در استان‌ها بزنند که در این صورت استان‌ها تلاش می‌کنند همه ظرفیت‌های استانی را به خدمت بگیرند تا مجری خوبی باشند و هم از حیثیت استان دفاع کنند.

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه درجشنواره ترنج که امسال در قم برگزار شد، اساتیدی در قم آمدند و با قوت و ضعف هنرهای تجسمی بیشتر آشنا شدند گفت: متولیان امر اگر بببینند که زیرساخت‌های استان با مشکل مواجه است، مرتفع می‌کنند و استان یک تجربه جدیدی پیدا می‌کند.

وی با اشاره به ضرورت نیازسنجی‌ها و ظرفیت سنجی‌های استان‌ها تاکید کرد: اگر دوسال دیگر جشنواره‌ها را برگزار کنیم، می‌توانیم تصمیم بگیریم که هر یک از جشنواره‌ها درچه استان‌هایی متمرکز شود.