ارومیه - خبرگزاری مهر: چهارمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه ها در ارومیه دقایقی پیش با حضور اندیشمندان و استادان حوزه و دانشگاه در محل مجتمع فرهنگی هنری آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد باقر کریمی صبح چهارشنبه در آئین آغاز بکار این سیمنار ملی با اشاره به اینکه در این همایش یک روزه 11 مقاله منتخب از 86 مقاله ارسالی به دبیرخانه به صورت سخنرانی ارائه می شود، افزود: این مقالات در چهار محور دین باوری، ارتباطات، مهندسی فرهنگی و جهانی شدن توسط پژوهشگران تدوین شده است.

وی بررسی زمینه های ایجاد تعامل و تفاهم بین ادیان و قومیتهای مختلف را از اهداف برگزاری این سمینار علمی دانست و اظهار داشت: آذربایجان غربی در طول تاریخ از الگوهای موفق زندگی مسالمت‌آمیز اقوام و ادیان در سطح کشور بوده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی استفاده از ظرفیتهای دین باوری در تعامل اقوام و ادیان، تعامل اقوام در کلام وحی، نقش اقوام و ادیان در مقابله با جنگ نرم، نقش رسانه های مجازی در تعامل اقوام و ادیان، نظریات جدید مدیریت فرهنگی و کاربرد آن در تعامل اقوام، بررسی تاریخی و تطبیقی همزیستی مسالمت آمیز اقوام و ادیان در آذربایجان غربی و تهدیدها و فرصتها در تعامل اقوام با محوریت جهانی شدن را از مهم ترین موضوع های ارسال مقالات به این جشنواره دانست.

حجت الاسلام کریمی با اشاره به اینکه داوری مقالات ارسالی به این سمینار توسط استادان کشوری و در تهران انجام گرفته است، ادامه داد: دبیرخانه دائمی سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه ها به منظور جمع آوری آثار علمی در زمینه اقوام و رسانه ها در آذربایجان غربی مستقر بوده که هر سال یک همایش علمی در این رابطه برگزار می کند.

وی نقش رسانه ها در پیشبرد اهداف فرهنگی جامعه را بی بدیل ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید سطح آگاهی مردم را از طریق رسانه ها افزایش داد چرا که این قشر فرهنگی و اجتماعی پل های ارتباطی مردم و جامعه محسوب می شوند.

مراسم اختتامیه چهارمین سمینار ملی تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه ها، عصر امروز با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه برگزار می شود.

همچنین در حاشیه مراسم اختتامیه چهارمین سمینار ملی تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه ها کتابخانه مرکزی ارومیه و جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان غربی شامگاه امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار می شود.

ساخت کتابخانه مرکزی ارومیه‌ سال 1381 در زمینی به مساحت پنج هزار و 700 متر مربع و زیربنای هشت هزار و 500 متر در چهار طبقه آغاز شد و اواخر سال 88 به پایان رسید.

این کتابخانه شامل بخشهای مختلفی اعم از مخزن نگهداری کتب قابل امانت، کتب مرجع، روشندلان، کودکان، سمعی و بصری، بخش مطالعه محققین، بخش نسخ خطی، صحافی، سالن کنفرانس با گنجایش 63 نفر، آمفی تئاتر با گنجایش 220 نفر است.

در حال حاضر این کتابخانه دارای 30 هزار جلد کتاب چاپی، 500 عنوان کتاب مرجع، 100 جلد کتاب بریل، یک هزار عنوان کتاب گویا، 84 عنوان نسخه خطی، 82 عنوان چاپ سنگی و سربی، 350 عنوان سمعی و بصری و 80 عنوان مجله است.

کتابخانه مرکزی ارومیه مجهیز به اینترنت پرسرعت بوده و امکان استفاده از اینترنت و نمایه نشریات برای 47 نفر به طور همزمان فراهم بوده که همچنین بخش پژوهشگران این کتابخانه با امکان دسترسی آزاد به مخزن به صورت قفسه باز و اینترنت نامحدود دایر است.

برای تجهیز کتابخانه مرکزی ارومیه که عملیات احداث آن 9 سال به طول انجامید 12 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.