مدیرعامل سابق «خانه کتاب» با دفاع از عملکرد خود در دوره مسئولیتش، احتمال بازگشت خود را به این موسسه رد کرد.

سید مهدی جهرمی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره شایعه بازگشتش به این موسسه گفت: چنین چیزی محال است و من هم خبری در این باره نشنیده‌ام.

وی که در حال حاضر به عنوان مشاور موسسه پژوهشی میراث مکتوب فعالیت می‌کند، در ادامه به دفاع از عملکرد خود در زمان مدیریت در «خانه کتاب» پرداخت و تاکید کرد: تا قبل از آنکه من به این موسسه بروم، از آنجا به عنوان حیاط خلوت استفاده می‌شد ولی حضور من معادلات را به هم زد.

جهرمی با بیان اینکه «آن زمان و علیرغم انتشار نشریاتی مانند کلیات و کتاب هفته توسط خانه کتاب، این موسسه حتی تابلو هم نداشت» افزود: واقعیت این است که «خانه کتاب» برای مقاصد و اهداف ویژه‌ای ایجاد شده بود ولی با برنامه‌هایی که من آنجا پیاده کردم، این موسسه کم کم به عنوان جایی که کار فرهنگی می‌کند در میان مسئولان و نیز در رسانه‌ها مطرح شد و جا افتاد.

مدیرعامل سابق خانه کتاب ادامه داد: واگذاری مسئولیت جایزه کتاب سال به این موسسه در آن دوره اتفاق افتاد. جایزه‌های «گام اول»، «پروین اعتصامی» و«جلال آل احمد» در همان دوره راه‌اندازی شد و موسسه خانه کتاب قبل از آن کار فرهنگی خاصی در ارتباط با کتاب انجام نمی‌داد.

وی همچنین با بیان اینکه «در دوره من بود که کارت الکترونیک خرید کتاب جایگزین بن‌های کاغذی شد» گفت: تا قبل از آن از بُن کاغذی به عنوان یک ابزار مالی استفاده می‌شد؛ البته منظورم این نیست که اختلاسی صورت می‌گرفت ولی مواردی بود که استفاده‌های غیربهینه‌ای از این بُن‌ها می‌شد.

جهرمی با ذکر مثالی کوشید این «استفاده‌های غیربهینه» را توضح دهد: مورادی بود که مقدار زیادی بُن کاغذی را یکجا به مثلاً معاون دانشجویی یک دانشگاه می‌دادند برای توزیع میان دانشجویان ولی آنها این بُن‌ها را می‌فروختند و با پولش برنج ایرانی می‌خریدند که کیفیتش از برنج پاکستانی که تا قبل از آن به دانشجویان می‌دادند، بهتر بود!

مدیرعامل سابق خانه کتاب در پایان تاکید کرد: با این حال این اقدامات ما با مرذاق آقایان خوش نیامد و آن اتفاق‌ها افتاد.

چندی پیش علی‌اکبر اشعری در گفتگو با خبرنگار مهر از تغییرات قریب‌الوقوع در هیئت امنای خانه کتاب خبر داده بود که در این صورت، تغییر مدیرعامل این موسسه نیز محتمل است. در روزهای اخیر شایعاتی پیرامون احتمال انتصاب مهدی جهرمی به این عنوان مطرح شده بود.

خانه کتاب موسسه‌ای غیرانتفاعی و وابسته به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که هیئت موسس آن زیر نظر وزیر ارشاد و معاون فرهنگی وی فعالیت می‌کنند.
 
اعضای هیئت امنای موسسه خانه کتاب در هر دوره برای مدت 3 سال تعیین می‌شوند. دوره اول فعالیت هیئت امنای خانه کتاب از شهریور 1385 تا شهریور 88 بوده و دوره دوم هم از شهریور 88 تا شهریور 91 ادامه دارد.

اعضای فعلی هیئت امنای خانه کتاب را علی‌اکبر اشعری، بهمن دری، محمد اللهیاری فومنی، مصطفی امیدی، علی شجاعی صائین، منصور کشاورز و احمد وزیری تشکیل می‌دهند. در دو دوره اخیر فعالیت هیئت امنای خانه کتاب علی‌اکبر اشعری رئیس این هیئت و علی شجاعی صائین هم رئیس موسسه خانه کتاب بوده است.