ساری - خبرگزاری مهر: معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران از کاهش آمار مبتلایان به تب شالیزار طی فصل زراعی جاری در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فرهنگ بابا محمودی  در حاشیه مراسم تحلیف کارکنان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در جمع خبرنگاران با اشاره به قرار داشتن در فصل کشاورزی نسبت بروز تب شالیزار در مازندران اظهار داشت: تب شالیزار یکی از شایع‌ترین بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام است.

وی تصریح کرد: در سالهای اخیر تمامی ملتهای دنیا به مفهوم بسیار پراهمیت بیماری مشترک بین انسان ودام و قدرت جهانگیر شدن این بیماری مثل آنفلونزای فوق حاد پرندگان پی ‌بردند.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: بیماری مشترک بین انسان ودام لیست بلندی دارد که حدود 400 نوع بیماری تا به حال شناسایی شد.

بابا محمودی، دلیل با اهمیت بودن بیماری مشترک بین انسان و دام را تاثیر گذاری بر سلامت انسان و اثر نامطلوب آن بر اقتصاد کشورها عنوان کرد.

وی ادامه داد: تب شالیزار از بیماری مشترک بین انسان ودام است که از سال 77 در گیلان شروع شد وبه تدریج به سمت استان مازندران وگلستان سرایت پیدا کرد.

بابا محمودی ادامه داد: این بیماری در بدن تمام پستانداران وجود دارد که مهمترین آنها موش، گاو، سگ وخوک است که در تمام این حیوانات تکثیر  واز طریق ادار به محیط بیرون راه پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه بیماری تب شالیزار فقط کشاورزان را درگیر نمی‌کند افزود: کسانی که بدون رعایت مسائل بهداشتی با حیوانات در تماس هستند نیز در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

وی، شایع‌ترین راه ابتلای بیماری تب شالیزار در کشاورزان را انتقال غیر مستقیم این بیماری از خراش پوستی که در حین انجام کارعنوان کرد وگفت: با ایجاد خراش در پوست این بیماری از طریق سیستم گردش خون وارد بدن وبه تمام اعضای بدن سرایت می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران علائم بیماری تب شالیزار را تب شدید، همراه با درد تمام بدن، خستگی، کوفتگی، ضعف وبی حالی شبیه آنفلونزا عنوان کرد.

بابامحمودی افزود: 90 درصد علائم این بیماری به این صورت بروز پیدا می‌کند.

وی،علائم شدیدتر بیماری تب شالیزار را تب، زردی التهاب کبد و اختلال در عملکرد کلیه‌ها عنوان کرد وبیان داشت: متاسفانه درصد قابل توجهی از  این بیماری موجب مرگ انسان می‌شود.

بابا محمودی ادامه داد: از سال 81 تاکنون در اوخر فصل بهار مواردی از این بیماری  در بیمارستان آموزشی رازی قائمشهر مراجعه شد واز آن سال تاکنون 4 نفر مبتلایان به این بیماری فوت کردند.

وی، خواستار مراقبت کسانی که به نوعی با آب، خاک وحیوانات در تماس‌هستند شد و افزود: کشاورزان، صیادان، دامداران، قصابان، معدنچیان، شناگران واسکی بازان از کسانی هستند که باید به شدت مراقب سلامت پوست خود باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در سال 90 میزان ابتلاء به بیماری تب شالیزار در مازندران به طور چشمگیری کاهش یافت افزود: رسانه‌ها نقش موثری برای کاهش بیماری‌ها واگیر دارند که نیاز است از ظرفیت آنها استفاده شود.