وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با رئیس سرویس فدرال نظارت بر گردش غیر قانونی موادمخدر فدراسیون روسیه بر توسعه روابط ایران و روسیه برای ادامه همکاری‌های امنیتی مرتبط با مبارزه با موادمخدر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی محمدنجار در این دیدار گفت: یکی از اثرات چند دور مذاکرات ما، این است که من به اهتمام ویژه جنابعالی نسبت به حل مسأله موادمخدر در افغانستان از طریق مکانیسم منطقه‌ای باور پیدا کرده‌ام و یقین دارم روسیه با توجه به جایگاهی که دارد می‌تواند به راحتی از پتانسیل‌های موجود در کشورش در راه مبارزه با موادمخدر استفاده کند.

وی به توسعه روابط دو کشور برای ادامه همکاری‌های امنیتی مرتبط با مبارزه با موادمخدر تاکید کرد و افزود: امیدوارم با تقویت این همکاری‌ها و اقدامات هماهنگ، بتوانیم قدم‌های مناسبی را برای مقابله با قاچاق موادمخدر برداریم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان داشت: ایران و روسیه هم در سطح منطقه‌ای و هم فرامنطقه‌ای دو کشور تاثیرگذار هستند و انتظار می‌رود که از ظرفیت‌های دو کشور برای شناسایی باندها و شبکه‌ها و برخورد با آنها در حوزه مبارزه با موادمخدر و جرائم سازمان‌یافته بیش از پیش استفاده و بهره‌برداری شود.

محمدنجار افزود: حضور افسران رابط دو کشور برای تقویت همکاری‌های دو جانبه‌ی اطلاعاتی و عملیاتی و همچنین ساختارهای اطلاعاتی و امنیتی منطقه‌ای به‌ویژه شبکه طرح‌ریزی عملیات مشترک در تهران (JPC) و مرکز منطقه‌ای هماهنگی عملیات (CARRIC) می‌توانند نقش مهمی را در انسجام کارهای اطلاعاتی و عملیاتی ایفا کنند.

وی تاکید کرد: محور اصلی همکاری منطقه‌ای میان ایران و روسیه می‌بایست بر محور مبادله اطلاعات و طراحی عملیات مشترک باشد.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدرر اظهار داشت: نوع و ماهیت مسیرهای مورد استفاده در قاچاق موادمخدر و فعالیت گروه‌های جرائم سازمان‌یافته اقتضاء می‌کند تا بخشی از همکاری‌های ما،‌ براساس مسیرهای مختلف قاچاق باشد.

محمدنجار گفت: ایران و روسیه با توجه به موقعیت جغرافیایی امروز بیش از هر زمان دیگر در معرض جرایم ناشی از قاچاق و مصرف موادمخدر هستند و در عین حال از توانایی‌های لازم برای مبارزه با موادمخدر برخوردار می‌باشند.

وی افزود: متاسفانه کشت و تولید موادمخدر در افغانستان در سال زراعی سال‌جاری رو به افزایش بوده و لابراتوارهای تببدیل هروئین به سهولت به پیش‌سازهای شیمیایی دسترسی دارند و تولید هروئین با خلوص بالا در افغانستان همچنان نگران‌کننده است و عواید ناشی از تولید و قاچاق موادمخدر در افغانستان باعث گسترش آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و اقدامات تروریستی در منطقه به‌خصوص آسیای مرکزی می‌شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تاکید کرد: توقف کشت، ‌انهدام لابراتوارهای تولید هروئین در افغانستان و شناسایی و تقعیب سران باندهای بین‌المللی قاچاق باید در اولویت برنامه‌های منطقه باشد.

محمدنجار ادامه داد: در جهت اجرایی نمودن بیانیه مشترکی که در سفر قبلی جنابعالی امضاء کردیم ما اعضای کمیته مشترک کاری را تعیین کردیم و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها آمادگی خود را برای انجام عملیات کنترل دلیوری به نماینده روسیه در تهران اعلام داشته است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر توقف کشت، ‌انهدام لابراتوارهای تولید هروئین در افغانستان و شناسایی و تقعیب قضایی سران باندهای بین‌المللی قاچاق موادمخدر تاکید دارد و انتظار داریم زمینه مبادله آن دسته از اطلاعات روسیه که باعث شناسایی لابراتوارها در نزدیکی مرز پاکستان و کشف مواد و انهدام لابراتوارها می‌شود، فراهم شود.

محمدنجار ادامه داد: در قالب برنامه توسعه جایگزین،‌ ما هم برنامه‌هایی را برای استان‌های غربی افغانستان در همجواری با کشورمان در دست اجرا داریم و می‌توانیم مشترکاً در افغانستان کار کنیم.
وی در پایان از پیشنهاد ویکتور ایوانف در خصوص تشکیل مرکز تبادل اطلاعاتی میان ایران و روسیه استقبال کرد و گفت: ما آماده هر گونه همکاری با کشور روسیه بیش از گذشته هستیم.

همچنین در این دیدار،‌ رییس سرویس فدرال نظارت بر گردش غیر قانونی موادمخدر فدراسیون روسیه گفت: قوانین جدید کشور جمهوری اسلامی ایران در خصوص مبارزه با موادمخدر نسبت به گذشته کامل‌تر و جامع‌تر شده است و این قوانین می‌توانند تاثیرات به‌سزایی را در کنترل قاچاق موادمخدر به کشور شما داشته باشد.

ویکتور ایوانف در ادامه، خواستار تشکیل یک مرکز تبادل اطلاعاتی میان ایران و روسیه شد و افزود: جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات بسیار خوبی را در راه مبارزه با موادمخدر انجام داده است که بسیار مطلوب و قابل تمجید است، لذا ایران و روسیه می‌توانند با در نظر داشتن ظرفیت‌های کشورشان و توسعه همکاری‌های دو جانبه نقش موثری را در کاهش یا محو تولید موادمخدر در افغانستان و منطقه ایفا کنند.