به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله شریفی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابان زدایی شعار امسال روز بیبان زدایی را "جنگل ضامن بقای مناطق خشک" اعلام کرد و اظهارداشت: بیابان زایی مشکل جهانی است که زندگی 25 میلیون نفر در جهان را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه امروز اثرات بیابان زایی بیشتر نمایان شده است، افزود: اگر اقدامات پیشگیرانه انجام ندهیم با خسارات غیرقابل جبرانی مواجه می شویم.
شریفی با اشاره به اینکه 95 درصد مساحت خراسان جنوبی را عرصه های منابع طبیعی به خود اختصاص داده است، بیان کرد: هم اکنون هفت میلیون و 600 هزار هکتار اراضی بیابانی در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی مساحت کانون های بحرانی استان را 880 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: 11.5 درصد اراضی بیابانی را کانون های بحرانی تشکیل می دهد.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: پنج میلیون هکتار از اراضی استان در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
وی ادامه داد: یک میلیون و 900 هزار هکتار از اراضی استان نیز تحت فرسایش بادی است.
شریفی به اقدامات منابع طبیعی از سال 84 تا کنون در راستای مقابله با بیابان زدایی اشاره کرد و افزود: نهال کاری 128 هزار هکتار، بذرکاری 13 هزار هکتار، مدیریت روان آبها در 13 هزار هکتار و احداث 124 کیلومترباد شکن زنده از جمله این اقدامات است.
وی تهیه طرح های بیابان زدایی برای یک میلیون و 104 هکتار از اراضی بیابانی،تهیه طرح جنگل های دست کاشت در 31 هزار هکتار و اجرای این طرح در 17 هزار هکتار از اراضی استان را از دیگر اقدامات مقابله با بیابان زایی برشمرد.
خراسان جنوبی ششمین استان بیابانی کشور
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ششمین استان بیابانی کشور است، گفت: اعتبارات استان در بحث بیابان زدایی به نسبت بیابان ها و کانون های بحرانی بسیار ناچیز است.
وی با بیان اینکه با اعتبارات اختصاص یافته تنها سالیانه هشت هزار هکتار از وسعت بیان های استان را می توان بیان زدایی کرد، ادامه داد: اگر ما سالیانه بتوانیم 10 هزار هکتار را نیز بوته کاری و بذرکاری کنیم 200 سال طول خواهد کشید که عرصه های بیابانی استان را از بین ببریم و این در صورتی است که سالانه یک درصد به عرصه های بیابانی جهان افزوده می شود.
شریفی اعتباارات سال گذشته استان در بخش بیابان زدایی یک میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: اگر بتوانیم چهار میلیارد تومان اعتبارات مصوب سفر سوم هیئت دولت به استان در بحث توفان های شن و ریزگردها را دریافت کنیم در سال جاری اقدامات موثری را در بیابان زدایی از استان شاهد خواهیم بود.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه روستائیان باید در حفظ و حراست درختان و جنگل ها اهتمام ویژه ای داشته باشند، گفت: استفاده از دانش بومی مردم منطقه در احیاء گونه های محلی در دستور کار قرار دارد.