جهرم - خبرگزاری مهر: کلینیک و اتاق عمل درد برای اولین بار در جنوب کشور در دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رادمهر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با تشریح برنامه های کلینیک درد گفت: فعالیت کلینیکهای درد از حدود سال 1930 به صورتهای گوناگون مانند بلاکهای تریژمینال (عصب سه قلو ) و بلوک شاخه های مدین برنچ برای دردهای کمری ومفصلی در کشورهای غربی متداول بوده اما از سال 1970 رشته اینتر ونشنال درد به صورت علمی و آکادمیک مطرح شد و از سال 1990 نیز این رشته وارد مجامع دانشگاهی و بیمارستانی کشورهای همسایه ما مثل ترکیه، هند و حتی پاکستان شده است.

وی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر در ایران به این رشته و روش درمانی توجه بیشتری نشان داده شده به طوریکه از سال 2007 این رشته در قالب یک دوره مستقل فلوشیپی از سوی وزارت بهداشت معرفی شده و متخصصین بیهوشی مجاز به شرکت در آزمون ورودی این دوره هستند.

دکتر رادمهر خاطرنشان کرد: دلیل اصلی مراجعه بیماران به پزشک در اکثر موارد احساس رهایی از درد ناشی از بیماری است و حتی می توان گفت این مقوله از دغدغه های مهم در طول حیات بشر بوده است و در واقع هدف اصلی ما در همه موارد تسکین درد بیماران است.

وی با تشریح فعالیتهای کلینیک درد گفت: کلینیک درد یک کلینیک چند تخصصی است که شامل همکاران متخصص اینتر ونشنال درد، روانپزشک، روانشناس، جراح مغز واعصاب، ارتوپد و کارشناسان تغذیه است که شامل کمر درد، سردرد، زانو درد، دردهای مفصلی، دردهای سرطانی و دردهای مزمن طولانی مدت که درمان خاصی برای آن میسر نیست از جمله مواردی است که در کلینیک درد قابل پیگیری است البته مراجعه بیماران می توانند به صورت مستقیم و یا ارجاع از سوی دیگر همکاران در تخصصهای مختلف مانند جراح مغز و اعصاب ، ارتوپد، آنکولوژیست، جراح گوش حلق وبینی، دندانپزشکان، متخصصین پوست و... باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم اضافه کرد: این رشته فقط در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران فوق تخصصی شامل بخش درد ، کلینیک درد و حتی اتاق عمل اینتر ونشنال درد با تجهیزات کاملی مثل فلوروسکوپ، اپیدوروسکوپ، دستگاههای نورولیز بلاکی بصورت مجزا فعال است.

وی ضمن ارائه گزارشی از راه اندازی این کلینیک در جهرم اظهار داشت: با توجه به امکانات اولیه ای که در هر دو بیمارستان جهرم وجود دارد تاکنون چندین بیمار از مزایای این روش درمانی پیشرفته استفاده کردند خوشبختانه هر دو بیمارستان دارای فلوروسکوپ هستند که در بسیاری از موارد به ما کمک می کند و تاکنون یک بیمار در بیمارستان استاد مطهری و دو بیمار در بیمارستان پیمانیه مورد عمل قرار گرفته اند.

دکتر رادمهر ابراز داشت: گفتن این نکته نیز ضروری است که در هیچکدام از موارد بیمار تحت بیهوشی قرار نمی گیرد زیرا درد به طور فیزیولوژیک باید در جایی قطع شود تا امکان زندگی بهتر برای بیمار فراهم شود و قاعدتا ما نیز در انتخاب بیماران و حتی روشی که برای آنها به کار می بریم این نکته را مد نظر داریم و بسیاری موارد و متدهای جدید دیگری که در طول این دوره ما با آنها آشنا شده ایم و می تواند سطح کیفی و کمی زندگی بیماران را افزایش دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: با کمک مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جهرم بتوانیم اولین مرکز فوق تخصصی درد را در استان فارس راه اندازی کنیم کما اینکه مدتی است با استفاده از امکانات موجود در هر دو بیمارستان جهرم چند بیمار را مورد معالجه قرار داده ایم.

بیماران جهت بهره مند شدن از خدمات به کلینیک پیمانیه و هنری می توانند مراجعه کنند.