قم - خبرگزاری مهر: معاون تبلیغی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی از تدوین اطلس فرهنگی کشور در ۳۲ جلد توسط دفتر تبلیغات اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد زادهوش پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اطلس فرهنگی در ۳۲ جلد قطور تهیه و تدوین شده است افزود: این اطلس هم اکنون در حال بارگذاری بر روی سامانه سمتای دفتر تبلیغات اسلامی است.

وی به ویژگی‌های این اطلس اشاره کرد و افزود: در این اطلس همه اطلاعات اولیه مذهبی و فرهنگی نقاط مختلف کشور وجود دارد تا مبلغی که وارد یک منطقه از کشور می‌شود از نقاط ضعف و قوت آن اطلاع و در جریان آسیب‌های فرهنگی آن منطقه باشد.

کلیه مراحل اعزام مبلغ در سامانه سمتا

معاون تبلیغی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی همچنین در خصوص سامانه "سمتا" اظهار داشت: در سامانه مدیریت دفتر تبلیغات اسلامی، مبلغان کلیه مراحل تبلیغی خود را از بدو تشکیل پرونده تا اعزام به صورت غیر حضوری  پیگیری می‌کنند.

وی به دیگر خصوصیات این سامانه اشاره کرد و افزود: دفتر تبلیغات از طریق این سامانه حمایت‌های محتوایی و همچنین آموزش‌های علمی و غیره را انجام می‌دهد.

تشکیل شورای عالی تبلیغ به منظور عدم موازی کاری

زادهوش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع تجمیع مراکز اعزام مبلغ اظهار داشت: با تاکید مقام معظم رهبری شورای عالی تبلیغ در قم تشکیل شد که این شورا شامل تمامی دستگاه‌هایی است که در امر اعزام مبلغ فعالیت دارند عضو هستند.

وی عنوان کرد: در زیر مجموعه شورای عالی تبلیغ، ستادهای اجرای تشکیل شده است که دفتر تبلیغات اسلامی نیز به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های در این شورا فعال است.

معاون تبلیغی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه تا کنون ۲۵ کمیته هدایت استانی در بخش تبلیغ ساماندهی شده است افزود: در این کمیته‌ها روئسای حوزه‌های علمیه و همچنین مدیران اوقاف و سایر بخش‌های مرتبط به نقدو بررسی مسائل موجود در زمینه تبلیغ می‌پردازند که نتیجه آن عدم موازی کاری در خصوص اعزام مبلغ خواهد بود.

مبلغین کمترین حق الزحمه را دریافت می‌کنند

وی با اشاره اینکه ساماندهی مسائل مالی و پرداخت حق الزحمه مبلغین نیز در این شورا بررسی می‌شود اظهار داشت: مبلغین تنها قشری هستند که کمترین هزنیه را در کارکردهای مذهبی دریافت می‌کنند.

حجت الاسلام زادهوش اضافه کرد: روحانیونی که در فصل گرم تابستان به همراه خانواده خود به دور‌ترین و محروم‌ترین نقاط کشور اعزام می‌شوند با مشکلات متعددی از جمله اسکان و مسائل رفاهی مواجه‌اند و در برخی موارد از جمله تهیه جوایز و فراهم آوردن مقدمات اردو از خود هزنیه می‌کنند.

وی تعدد مراکز اعزام مبلغ را یک فرصت دانست و عنوان کرد: با وجود همه این مراکز نیاز واقعی کشور در این زمینه بسیار فرا‌تر است.

مدارس کشور نیازمند حضور ۳۰ هزار مبلغ

معاون تبلیغی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۵ واحد آموزشی در سراسر کشور وجود داد که شامل ۵ هزار مدرسه شبانه روزی است که اگر تمام مراکز تبلیغی دیگر در سراسر کشور کنارگذاشته شود نیازمند ۳۰ هزار مبلغ هستیم.

وی با بیان اینکه دفتر تبلیغات اسلامی از نهادهایی نیست که به صورت شعاری، سطحی و قشری به مسائل نگاه کند ابراز داشت: در حال حاضر ۲۰ نشریه علمی در دفتر تبلیغات منتشر می‌شود که مطالب آن شامل خطوطی که رهبر معظم انقلاب ترسیم می‌کنند.

اعزام مبلغ به ارج از مطالبات رهبری است

زادهوش در خصوص اعزام مبلع به خارج از کشور اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامی تا کنون هیچ مرکز رسمی و قانونی به امر تربیت مبلغ برای حضور در عرصه بین الملل مبادرت نداشته است که این امر جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب بوده است.

وی ادامه داد: دفتر تبلیغات در سال‌های گذشته دوره‌های برگزاری آموزش‌های زبان خارجی از جمله انگلیسی، چینی، اسپانیایی و فرانسوی را برگزار کرده است اما دوره‌های منسجمی در خصوص تربیت مبلع در عرصه بین الملل نداشته است.

معاون تبلیغی فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری اولین دوره آزمون تربیت مبغین برای حضور در عرصه بین الملل اظهار داشت: صد‌ها نفر از طلابی که به زبان انگلیسی تسلط داشتند در این آزمون شرکت کردند که نتایج آن تا نیمه شعبان اعلام خواهد شد.