استاد حقوق و فلسفه سیاسی دانشگاه کمبریج با اشاره به اینکه سنت فلسفی غرب بدون اشتباه و بی نیاز از نقد نیست، گفت: همین که سنت فلسفی غرب خود انتقاد است به معنای این است که بر آن نقدهایی وارد است.

دکتر متیو کرامر استاد فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق دانشگاه کمبریج و مدیر برنامه فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق در این دانشگاه در مورد مبانی و اصول کلی که فلسفه غرب بر اساس آن شناخته می شود به خبرنگار مهر گفت: سنت فلسفی غرب به رویکردها و رهیافتهای متفاوت و گوناگونی اطلاق می‌شود که در برخی موارد نامتجانس و ناهمگون هستند.

وی تصریح کرد: از اینرو سخن گفتن از فلسفه غرب به عنوان یک فلسفه یکپارچه و متجانس درست نیست. این سنت فلسفی متکثر و پراکنده است.

مؤلف "محل تلاقی اخلاق و حقوق" در ادامه تأکید کرد: در این سنت فلسفی و در شاخه‌های گوناگون گاهی یک دیدگاه و رهیافت حالت مسلط و غالب پیدا کرده است. برای نمونه در فلسفه سیاسی مدرن و در جهان انگلیسی زبان اصولی معیار و مبنا قرار گرفته‌اند.

کرامر یادآور شد: برای نمونه، در حال حاضر در فلسفه سیاسی کشورهای انگلیسی زبان سنت غالب فلسفی، لیبرال دموکراسی است. این سنت بر آزادیهای فردی، برابری مدنی، برابری فرصتها و موقعیتها و حق تعیین سرنوشت بر اساس روندهای دموکراتیک توجه دارد.

مؤلف "نظریه حقوق، نظریه سیاسی و شالوده شکنی" تصریح کرد: تفاوتی که در میان سنتهای گوناگون موجود در لیبرال دموکراسی وجود دارد در مورد چگونگی تحقق این ایده‌ها و محورهای اساسی است. در حال حاضر این رویکرد در فلسفه سیاسی غالب و مورد توجه است.

استاد دانشگاه کمبریج در مورد اینکه مهمترین انتقادات وارده به سنت فلسفی غرب چیست گفت: همین که سنت فلسفی غرب خود انتقاد است به معنای این است که بر این سنت فلسفی نقدهایی وارد است. به عبارت دیگر سنت فلسفی غرب اگر بدون اشتباه و بی نیاز از نقد بود چه نیازی به خود انتقادی داشت.