خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: جمعیت الوفاق بحرین در چهارمین تجمع خود طی یک ماه گذشته به تشریح جزئیات مهمترین خواسته های خود از رژیم آل خلیفه پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از گذشت یک هفته از آغاز گفتگوهای ملی بحرین اپوزسیون و مردم مخالفت خود را با گفتگوهای نمایشی اعلام کردند.

مخالفان طی یک هفته گذشته موضع خود را ابراز و اعلام کرده اند تشکیل دولت منتخب مردمی و نظام پارلمانی مبتنی بر انتخابات آزاد و شفاف مهمترین خواسته آنها به شمار می رود. به عقیده اپوزسیون، در چنین دولتی باید امکان استیضاح وزیران و حسابرسی از اعضای کابینه وجود داشته باشد و همچنین این دولت بتواند به طائفه گرایی و نژادپرستی در بحرین پایان دهد.
 
"عیسی قاسم" یکی از مراجع شیعیان بحرین ضمن انتقاد از گفتگوهای ملی بحرین اعلام کرد: تا زمانی که خواسته های مردمی برای تغییر رخ ندهد گفتگوهای ملی نتیجه بخش نخواهد بود.
 
وی در خطبه های نماز جمعه در منطقه "دیراز" در شمال منامه اظهار داشت: ملت بحرین بهای سنگینی را برای انجام اصلاحات پرداخت کرده و این در حالی است که رژیم آل خلیفه خواستار اصلاحات تدریجی است.
 
در همین حال جمعیت الوفاق بزرگترین اپوزسیون شیعه در بحرین نیز با برپایی تجمعی مخالفت خود را با گفتگوهای نمایشی رژیم آل خلیفه اعلام کرد. حاضران در این تجمع که از زمان لغو قانون حالت فوق العاده در بحرین چهارمین تجمع الوفاق محسوب می شود با سر دادن شعارهایی آزادی تمامی زندانیان سیاسی را خواستار شدند. در پی قیام مردمی بحرین از اواسط ماه مارس حالت فوق العاده در بحرین آغاز و تا اوایل ژوئن ادامه داشت.
 
 
"خلیل المرزوق" یکی از رهبران جمعیت الوفاق با سخنرانی در این تجمع اظهار داشت: دولت ها در بحرین یکی پس از دیگری روی کار می آیند اما اعضای آنها تغییر نمی کند و در واقع این دولت ها موروثی هستند و شایسته سالاری در آن مطرح نیست.
 
وی با سخنرانی در جمع هزاران نفری طرفداران جمعیت الوفاق در منطقه کرانه در غرب منامه تدوین قانون اساسی دمکراتیک را خواستار شد و اعلام کرد: ما امروز اینجا جمع شده ایم تا به جهانیان ثابت کنیم به تحقق خواسته های مشروعمان پایبند هستیم خواسته هایی که 90 درصد جهان از جمله تونس، مصر و مغرب به آنها دست یافته اند و لیبی، یمن، سوریه و الجزائر نیز تلاش می کنند به آنها دست یابند.
 
مرزوق در ادامه سخنرانی خود گفت: ما با تقسیم جامعه به گروه ها و درجه های یک و دو بر اساس طائفه گرایی و نژادپرستی مخالفیم. رژیم آل خلیفه ثروت های ملی و فرصت های اقتصادی کشور را هدر داده است و ناآرامی های سیاسی و امنیتی را تشدید کرده است. در شرایط کنونی دولت مدنی از بین رفته و دولت نظامی و امنیتی جایگزین آن شده است.
این نماینده مستعفی پارلمان در عین حال تصریح کرد که جمعیت الوفاق تمایل دارد از طریق مشارکت در گفتگوهای ملی، بحرین را از بحران سیاسی و امنیتی نجات دهد.
 
وی گفتگوهای ملی بحرین را بی فایده دانست و اظهار داشت که این گفتگوها منجر به راه حلی برای خروج از بحران فعلی بحرین نخواهد شد. مرزوق درباره مشارکت جمعیت الوفاق در این گفتگوها اعلام کرد: ما می خواهیم تمام جهان صدای ملت بحرین را بشنود. بحرینی ها خواستار راهکار سیاسی هستند در صورتی که رژیم آل خلیفه سیاست فریب را در پیش گرفته است.
 
کارشناسان بر این باورند علیرغم مشارکت اپوزسیون شیعه در گفتگوهای ملی بحرین این گفتگوها به حل بحران کنونی این کشور کمک نخواهد کرد چرا که اپوزسیون شیعه تنها 35 کرسی از مجموع 300 کرسی گفتگوهای ملی را بر عهده دارد و مخالفان احتمالا نخواهند توانست خواسته های خود را محقق کنند.