به گزارش خبرگزاری مهر، تیمی متشکل از دانشمندان ایرلندی، روسی، اسپانیایی، سوئدی، انگلیسی و آمریکایی با بودجه شورای تحقیقات اروپا کشف کردند که شجره خانوادگی خرس قطبی امروزی می تواند به یک ماده خرس قهوه ای برسد که حدود 20 هزار تا 50 هزار سال قبل در اواسط آخرین عصر یخبندان در ایرلند امروزی زندگی می کرده است.
این زیست شناسان در بررسیهای خود توضیح دادند که تغییرات آب و هوایی چگونه بر روی ورقه های یخی اقیانوس اطلس شمالی تاثیر گذاشت و سبب شد زیستگاههای خرسهای مختلف به هم نزدیک شوند.
نتیجه این ادغام زیستگاهها ترکیب نژادهای مختلف خرسها بود و بنابراین DNAمادری خرسهای قهوه ای ایرلندی در خرسهای قطبی امروزی وجود دارد.
این محققان با بررسی DNA میتوکندریال 242 خرس قهوه ای و خرس قطبی که در دوره زمانی 120 هزار اخیر در فضاهای جغرافیایی مختلف زندگی کرده بودند به این نتایج دست یافتند.
نتایج این کشف می تواند اطلاعات جدیدی را درباره تبارشناسی خرسهای قطبی ارائه کند و حفاظت از این گونه های در معرض خطر را بهبود بخشند.
امروز تفاوتهای بسیاری میان خرسهای قطبی و قهوه ای به ویژه از نظر ابعاد بدن، پوست ، رنگ و نوع خز، ساختار دندانها و بسیاری دیگر از خصایص فیزیکی و همچنین تفاوتهای رفتاری وجود دارد. به طوریکه خرسهای قهوه ای شناگران ماهری هستند و قادرند خود را با سبک زندگی در قطب شمال سازگار کنند اما خرسهای قهوه ای با مناطق کوهستانی، جنگلها و دره های آسیا، اروپا و آمریکای شمالی خو گرفته اند.
این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "علیرغم وجود این تفاوتها ما می دانیم که نژادهای این دو گونه در طول 100 هزار سال اخیر در هم ممزوج شده اند."