به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، عبدالبسیط بادران معاون مدیرکل مرکز تحقیقات و مطالعات مدینه با اشاره به فقدان تحقیقات لازم درباره شهر تاریخی و مقدس مدینه گفت: در این شهر 400 مکان با اهمیت تاریخی توسط بنیاد تحقیق و آرشیو ملک عبدالعزیز و کمیسیون گردشگردی و آثار باستانی سعودی شناسایی شده است.
عبدالعزیز بن ماجد فرماندار مدینه اظهار داشته است که دپارتمانهای آکادمیک بسیج خواهند شد و مسئولت آماده کردن اطلاعات درباره اماکن باستان شناسی و تاریخی مدینه را برعهده می گیرند و این وظیفه در سال 2013 تکمیل خواهد شد.
وی طی یک نشست خبری در مدینه اظهار داشت: مطالعات به منظور تأسیس آکادمی آموزش و راهنمایی گردشگران ماهر با اشراف به دانش دینی و تاریخ اسلامی برای هدایت گردشگران در اماکن تاریخی درجریان است.
دکتر عبدالعزیز خوجه وزیر فرهنگ و اطلاعات سعودی و برخی شخصیتهای فرهنگی و ادبی در مراسم اعلام مدینه به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام حضور داشتند.
مدینه از سوی سازمان اسلامی آموزش و علوم ( آیسیسکو) به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2013 انتخاب شد. انتخاب این شهر در هشتمین جلسه وزرای فرهنگ کشورهای عضور این سازمان صورت گرفت.
فرماندار مدینه با تأکید بر اینکه جایگاه دینی دو شهر مکه و مدینه هویت آنها را تعریف می کند یادآور شد: تمام موضوعات مربوط به اماکن تاریخی مدینه به عنوان تحقیق به شورای عالی علمای دینی ارائه می شود. از آنجا که مکه و مدینه همواره با اصول یکتاپرستی دین اسلام شناخته می شوند هرگز هویت دیگری کسب نمی کنند و نیازی به هویت جدید ندارند.
عبدالعزیز بن ماجد اضافه کرد: ویژگیهای فرهنگی ، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی موجب شده که این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شود و نماد وحدت مسلمانان جهان باشد.
وی همچنین از تعیین چندین کمیته برای طراحی نشان مدینه پایتخت فرهنگی جهان اسلام و برنامه های ویژه آن خبر داد و گفت: کتابخانه مدینه نقش مهمی در این مراسم برعهده خواهد گرفت.