به گزارش خبرنگار مهر، علینقی صالحی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پیش بینی می شود برداشت لیمو امسال 14تن در هر هکتار باشد، عنوان کرد: سال گذشته 167 هزار و 703 تن لیمو ترش از باغات استان برداشت شد.
وی آلوده شدن درختان لیموترش استان را به بیماری جاروک جادوگر از مهمترین عوامل کاهش تولید لیموترش در استان اعلام کرد و اظهارداشت: با وجود بیماری جاروک لیموترش، هرمزگان همچنان رتبه نخست تولید لیموترش در کشور را داراست.
وی همچنین به امحای دو هزار هکتار از باغهای لیموترش اشاره کرد و گفت: امحای درختان لیموترش در باغهای با آلودگی 50درصد انجام شد و در باغهای با آلودگی کمتر از 50 درصد مدیریت این بیماری صورت گرفته است.
صالحی از مبارزه با ناقل بیماری، مبارزه با علفهای هرز، هرس شاخه های آلوده، آموزش باغداران در زمینه نحوه آبیاری و تغذیه باغها با مشارکت بهره برداران به عنوان کارهایی نام برد که درراستای مدیریت بیماری جاروک در سطح باغهای لیموترش با آلودگی کمتر از 50 درصد نام برد.
وی همچنین به کیفیت مناسب و آبدهی این محصول اشاره کرد و اظهار داشت: شهرهای رودان، میناب وحاجی آباد از مناطق عمده تولید لیمو ترش در هرمزگان به شمارمی رود و لیموترش هرمزگان 50 درصد نیاز کشور را تامین می کند.
وی با ابراز اینکه لیموترش هرمزگان برای مصرف به بازار شهرهای شیراز، تهران و اصفهان حمل می شود، عنوان کرد: 46 درصد لیمو ترش استان در رودان تولید می شود و امسال سطح زیرکشت لیمو در رودان هشت هزار هکتار است.
به گفته صالحی تازه خوری، تهیه آبلیمو، تهیه اسانس وتهیه لیموی خشک ازجمله مصارف این محصول است که زمان برداشت آن نیز هر ساله از نیمه دوم خرداد آغاز و تا شهریور ماه در استان ادامه خواهد داشت.
هرمزگان تا قبل از شیوع بیماری جاروک با 20 هزار هکتار سطح زیر کشت لیمو و برداشت سالانه حدود 250 هزارتن لیموترش رتبه اول تولید این محصول را در سطح کشور داشت.