تراب محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: مسجد اندبیلی ها قدمتی معادل دوره قاجار دارد و از ظرایف و
زیبایی های ابنیه آن دوره برخوردار است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: بنا با پلان مستطیل شکل ساخته شده و دارای سه ستون سنگی زیبا، گچ بری، مقرنسها و تزئینات زیبای روی محراب ها می باشد.
محمدی افزود: مسجد اندبیلی ها که مالکیت وقفی دارد، به ابعاد 10 در 26 متر و در یک طبقه ساخته شده و دارای فضاهای کفشکنی، ورودی، شبستان مردانه، آبدارخانه و سردابه است.
وی یادآور شد: تعمیر ناودان ها، تعویض آجرهای فرسوده و بندکشی آنها، ایزوگام گنبدها، تعویض کف مسجد از چوبی به سیمانی و رنگ کردن محراب ها از جمله تعمیرات انجام شده در مسجد اندبیلی ها در این اواخر به شمار می رود.
محمدی تصریح کرد: ثبت آثار در فهرست آثار ملی کشور باعث نظم بخشیدن و دقت عمل بیشتر در حفظ و احیا و معرفی آثار تاریخی می گردد و به همین دلیل بر افزایش دامنه بناها و آثار ثبت شده تاکید داریم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی افزود: در سال گذشته، بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری در سطح استان شناسایی شد و به ثبت ملی رسید و زمینه برای مرمت و حفظ آنها هموارتر گردیده است.
محمدی تاکید کرد: آثار ثبت شده، تحت نظارت و مراقبت سازمان میراث فرهنگی بوده و هر گونه اقدام و عملیاتی که موجب تغییر هویت اثر شود، ممنوع است و بازسازی آنها با تایید و نظارت سازمان انجام
می شود.
مسجد اندبیلی ها یکی از 16 اثر از میراث فرهنگی و معنوی آذربایجان شرقی است که در خرداد ماه سال جاری در سومین همایش شورای عالی سیاست گذاری در استان چهار محال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایرانیان به ثبت رسید.
تا کنون بیش از 1800 اثر فرهنگی ، معنوی و تاریخی استان آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی ثبت شده است که از این تعداد دو اثر مجموعه کلیساهای ارامنه در شهرستان جلفا و بازار تاریخی بزرگ تبریز در فهرست آثار جهانی ثبت شده است .