به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز با استناد به نتیجه این پژوهش، اعلام کرد: در حال حاضر ادغام نظامهای آموزشی کشور درهیچ یک از سطوح نه امکانپذیر است و نه مطلوب. تنها گزینه ای که در شرایط امروزین جامعه ایرانی میتواند به عنوان گزینه ای مطلوب برای ایجاد هماهنگی بین نظامهای آموزشی مد نظر قرار گیرد، ایجاد یک نهاد واسط میان نظامهای آموزشی است که وظیفه هماهنگی و ایجاد ارتباط بین نظامهای آموزشی را بر عهده گیرد.
این تحقیق می افزاید: با این تفسیر در شرایط امروز، گفتمان ادغام نظامهای آموزشی باید به گفتمان ایجاد یکپارچگی بین نظامهای آموزشی تغییر یابد. حتی اگر به ادغام آموزش پزشکی به آموزش عالی قائل شویم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که مقاومت سازمانی بسیار نیرومندی از ناحیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حتی جامعه پزشکی در این زمینه وجود خواهد داشت.
در ادامه این تحقیق آمده است: بنابراین، ایجاد یکپارچگی بین نظامهای آموزشی که امری ضروری و عاجل است، میبایست از طریق نهادی واسط انجام شود. البته از نظر نتایج این پژوهش شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلایل مختلف نمیتواند گزینه مناسبی برای ایجاد یکپارچگی باشد. در واقع نهاد واسط باید از جایگاه سازمانی بالایی در دستگاه بروکراسی دولت برخوردار باشد تا تصمیماتش لازمالاجرا باشد و اعضایش نیز وظیفه و مسئولیت دیگری نداشته باشند.
در پایان این گزارش آمده است: ادغام آموزش پزشکی در آموزش عالی سناریویی است که از نظر نتایج این پژوهش در مرحله دوم اولویتی قرار دارد.
تجربه دنیا نیز نشان از عدم تفکیک آموزش پزشکی از آموزش عالی دارد، اما نکته بسیار مهم این است که در شرایط فعلی این سناریو در اولویت قرار ندارد.