مجتبی کاروان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سال گذشته تولید کارخانجات شکر کشور به یک میلیون و 100 هزار تن رسید که با توجه به شرایط امسال، میزان تولیدات داخلی از مرز یک میلیون و 400 هزار تن خواهد گذشت؛ این درحالی است که نیاز داخلی به این کالا سالانه بالغ بر 2.2 میلیون تن است و بر همین اساس، مابهالتفاوت این رقم باید از طریق منابع خارجی تامین شود.
عضو انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر افزود: واردات صورت گرفته به کشور در قالب شکر خام است که باید از طریق کارخانجات داخلی، تصفیه و به بازار عرضه شود؛ این در حالی است که به دلایلی همچون افزایش قیمت شکر در بازارهای بینالمللی، پایان یافتن تولیدات داخلی و نیاز به واردات برای تامین مایحتاج مردم، بازار با افزایش قیمت شکر مواجه شد؛ اما با توجه به سیاست اخیر دولت مبنی بر کاهش تعرفه، شرایط واردات تسهیل شده و به تبع آن، قیمت کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: برآوردها حکایت از آن دارد که بالغ بر 600 هزار تن شکر در 10 روز گذشته و ظرف دو ماه آینده وارد کشور شده و میشود که در این راستا، تنظیم بازار ماه مبارک رمضان نیز با وضعیت بهتری به لحاظ تامین این کالا مواجه بوده و شرایط ایدهآلی در بازار این محصول حاکم خواهد شد.
به گفته کاروان، میزان ذخایر استراتژیک دولت نیز در حد قابل قبولی است و این اطمینان در بازار وجود دارد که در روزهای آینده، آرامش به بازار شکر حاکم شده و قیمتها متعادلتر از حد فعلی خواهد بود.
وی اظهار داشت: تا پایان شهریورماه امسال، مجموع میزان موجودی و واردات شکر به یک میلیون تن خواهد رسید؛ این در حالی است که نیاز کشور در دو ماه آینده بر اساس انچه که وزارت بازرگانی عنوان میکند، 400 هزار تن خواهد بود و کشور با 600 هزار تن رقم مازاد بر مصرف مواجه میشود.
کاروان خاطرنشان کرد: نیاز کشور تا دو ماه آینده به صورت کامل تامین خواهد شد و از اواخر شهریور و اول مهرماه، با ورود تولیدات جدید کارخانجات داخلی، میزان عرضه افزایش خواهد یافت و به تبع آن، قیمت شکر نیز کاهش مییابد.
وی پیشبینی کرد که با توجه به شرایط آتی، قیمت شکر به صورت عمدهفروشی از 1370 تومان در هفته گذشته به 1200 تومان تنزل خواهد یافت. حجم ذخایر قابل اتکا است و در هفتههای آینده نیز به میزان موجودی شکر کشور افزوده خواهد شد و میتوان به نگرانیها پایان دهد.