به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام که از لحاظ طبیعت و مناطق گردشگری شهرت دارد دارای مشکلات فراوانی در بخش زیست محیطی است که باعث شده طبیعت بکر ایلام در معرض نابودی قرار گیرد.
یکی از موارد تاسف بار در طبیعت ایلام حجم بالای زباله ها و دفع غیراصولی و غیربهداشتی زباله ها است.
هم اکنون طبق آمار بیش از 600 تن زباله بصورت روزانه در مناطق شهری و روستایی استان ایلام تولید می شود که بیش از دو تن از این میزان مربوط به زباله های بیمارستانی است.
تولید این میزان زباله در استان ایلام با توجه به دفع غیربهداشتی و غیراصولی آن زنگ خطری برای طبیعت و مردم ایلام بشمار می رود.
هم اکنون 80 درصد زباله های تولید شده در استان ایلام بصورت غیربهداشتی و غیراصولی دفع می شوند که این خطری بزرگ برای مردم و طبیعت ایلام محسوب می شود و تنها سه درصد زباله در ایلام بازیافت می شوند.
هم اکنون در اکثر نقاط روستایی و شهری ایلام انباشه شدن زباله در ورودی و خروجی شهرها باعث زشت شدن چهره شهرها شده است.
سوزاندن غیراصولی زباله های بیمارستانی در بعضی نقاط استان ایلام باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای مردم شده است.
یکی دیگر از موارد تاسف بار در طبیعت ایلام فاضلاب و پسماندهای دامی در روستاهای مناطق عشایرنشین است که در طبیعت رها میشود که به مرور باعث ایجاد مشکلاتی از نظر بهداشتی و سلامتی افراد و زشتی چهره منطقه میشود.
طبیعت بکر ایلام در حالی به راحتی توسط زباله نابود می شود که بخش عمده ای از این زباله قابل بازیافت است و در صورت تفکیک به راحتی میتوان اقدامات لازم در این خصوص را انجام داد.
مدیرکل محیط زیست استان ایلام در این ارتباط گفت: بر اساس اطلاعات بدست آمده اکنون روزانه دو تن زباله بیمارستانی در استان ایلام تولید می شود که باید قسمتهای عفونی و خطرناک این زباله سوزانده و دفن شود تا میکروب و باکتری آنها در محیط منتشر نشود.
غلامحسین کاظمی با انتقاد از تولید زیاد زباله در ایلام گفت: 80 درصد زبالهها در ایلام به صورت غیربهداشتی دفع می شود و تنها سه درصد زباله ها بازیافت می شود.
وی بیان داشت: عدم مدیریت پسماندها در روستاها یکی از مشکلات زیست محیطی در این استان محسوب میشود.
این مسئول گفت: بر اساس آمار موجود اکنون روزانه ۶۰۰ تن زباله در مناطق شهری و روستایی تولید میشود که سرانه تولید زباله برای هر نفر یک هزار و ۲۰۰ گرم است.
وی گفت: به منظور حفظ محیط زیست و پیشگیری از انتشار بیماریهای عفونی سعی شده که همه بیمارستانها به زباله سوز مجهز شوند.
دفن غیربهداشتی پسماندها از منظر محیط زیست ضمن ایجاد سیمای نامطلوب موجب بروز انواعی از آلودگی ها نظیر آلودگی آب، هوا و خاک می شود و آلودگی هوا عمدتا در اثر ایجاد بوهای نامطبوع و سوزاندن زباله در محیط به وجود می آید.
استفاده از پسماندهای شهری به عنوان کود به دلیل نبود واحدهای کمپوست در استان متداول نیست ولی استفاده از کودهای حیوانی در مزارع کشاورزی در مقیاس کوچک و به شکل سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
استان ایلام به واسطه این نعمتهای خدادادی یکی از مناطق سالم و زیبای کشور از نظر هوا و زیبایی است که اکنون طبیعت آن به واسطه عوامل و سهل انگاریهای مختلف، در معرض خطر قرار دارد.
ریختن زباله در مناطق طبیعی و مکانهای دیدنی استان ایلام به یک عادت بد برای مردم تبدیل شده است و هم اکنون بسیاری از مناطق بکر استان از زباله پر شده است.
در همین راستا ضروری است که مسئولان دستگاه های مرتبط با اجرای برنامههای تشویقی و تنبیهی در صورت امکان سعی در احیا و فرهنگ حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست داشته باشند.
با فرهنگ سازی و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست میتوانیم در بین قشرهای مختلف آثار زیانبار بیتوجهی به طبیعت و شکستن شاخ و برگ درختان و از بین بردن بسیاری از گیاهان کوهی زیبا به دلیل کندن آنها از ریشه را اطلاع رسانی کنیم تا هر کس به نوبه خود پاسدار و حافظ منابع طبیعی و محیط زیبای ایلام باشد.