به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمدیان ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان ورزقان افزود: برای اجرایی کردن دستورالعمل 11 بهمن ماه سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی و حل اختلافات فی مابین مردم، منابع طبیعی و امور اراضی تا پایان شهریور ماه فرصت داریم.
وی با اشاره به اینکه با تغییردهندگان غیرمجازکاربری اراضی زارعی وباغی در سراسر استان برخورد قانونی می شود گفت : در جهت حفظ اراضی زراعی و باغی استان و حمایت از بهره برداران جهت ایجاد امکان توسعه پایدار در بخش کشاورزی و کوتاه کردن دست سودجویان و واسطه ها ازدست درازی به اراضی ملی و زراعی، اکیپ های دهگردشی در مدیریت های جهادکشاورزی شهرستانها تشکیل یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به تاکیدات وزیر محترم جهادکشاورزی، امیدواریم دردو ماه آینده که ازمدت شش ماهه دستورالعمل وزیر جهادکشاورزی مانده است بتوانیم اختلافات فی مابین مردم، منابع طبیعی وامور اراضی را مرتفع سازیم.
محمدیان بابیان اینکه بیشترین اختلافات روستائیان و کشاورزان بر سر اراضی ملی می باشد افزود: خوشبختانه با تدبیر و چاره اندیشی وزیر جهادکشاورزی از طریق این دستورالعمل، تعامل مابین منابع طبیعی و کشاورزان دور از دسترس نبوده و به حول و قوه الهی در قالب کمیته پیش بینی شده در شهرستانها با حضور مدیریت جهاد کشاورزی، اداره امور اراضی و منابع طبیعی بتوانیم ضمن ساماندهی نهایی اراضی ملی و زراعی، در حل اختلافات کشاورزان با امور اراضی و منابع طبیعی گامهای موثری برداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی صیانت و حفاظت از اراضی ملی و کاربری اراضی زراعی و باغی را مهمترین عامل تثبیت روند توسعه بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت تولید محصولات کشاورزی و رعایت حقوق قانونی تولیدکنندگان واقعی بخش کشاورزی، طبق ماده 14 دستور العمل وزیر محترم جهادکشاورزی، مجریان و مسئولان ذیربط مکلفند ضمن جدا کردن حساب کشاورزان و تولیدکنندگان واقعی بخش کشاورزی از زمین خواران حرفه ای و متصرفین غیرقانونی که بعضاً به تغییر کاربری غیرقانونی اراضی نیز اقدام کرده اند نسبت به اجرای صحیح و مطلوب دستورالعمل اقدام و با متجاوزان به منابع طبیعی و سایر افرادی که با تبدیل اراضی ملی و کشاورزی به دنبال اهداف سودجویانه غیرمشروع هستند بدون هیچگونه اغماضی برخورد قانونی کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به طرح های کشاورزی ورزقان گفت: برای ایجاد مجتمع کشت و صنعت شهرستان ورزقان مشکلی وجود ندارد و حاضریم در صورت پاپیش گذاشتن سرمایه گذاران، زمین مناسب جهت ایجاد آن واگذار کنیم.
محمدیان با اشاره به اینکه باید مشکلات کشاورزان را از نزدیک دید و نسبت به حل آن راهکار ارائه داد توسعه مرغداری و دامداری را در اشتغالزایی این شهرستان مؤثر دانست و گفت : باید تلاش کنیم مشکلات کشاورزان و دامداران را در این خصوص رفع کنیم تا بتوانند با خیالی آسوده به تولید بپردازند.
بهره برداری از پایاب سد 25 ساله در شهرستان ورزقان
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت : سدی که 25 سال پیش در شهرستان ورزقان ایجاد شده و بلااستفاده مانده بود بهره برداری از پایاب آن در مدت کمی به همت مسئولین جهادکشاورزی، قابل تقدیر است.
رضا علیزاده با اشاره به اینکه با تخصیص 25 میلیون مترمکعب آب از سد حاجیلار به منطقه مس سونگون، بخش اعظمی از منطقه تحت پوشش آبیاری تحت فشار خواهد رفت گفت: برای مشکل آب شرب، کشاورزی و صنعتی منطقه خاروانا نیز 35 میلیون مترمکعب کفایت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه شروع بکار سد بکرآباد اخیراً توسط استاندار آذربایجان شرقی صادر شده است گفت: با موافقت امور آب، 20 حلقه چاه کشاورزی می تواند کشاورزی منطقه را رونق بخشد.
مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سدهای معیشتی برای ذخیره و بهره برداری از آبهای موجود، با امکان سنجی اجرا شود گفت: در شهرستان ورزقان، آبخیزداری و آبخوانداری می تواند در ذخیره آبهای موجود و جلوگیری از فرسایش خاک مفید به فایده باشد.
صفر اصغری با بیان اینکه عدس و گندم تولیدی در این منطقه از کیفیت و مرغوبیت بالایی به لحاظ توپوگرافی ، خاک و شرایط آب و هوایی دارد افزود: بایستی تلاش کنیم در مصرف آب کشاورزی بیشترین صرفه جویی را در جهت تامین نظر مقام معظم رهبری بعمل آوریم.
پایاب سد زرآباد ورزقان نمونه بارزی جهاد اقتصادی است
فرماندار شهرستان ورزقان گفت: پایاب سد زرآباد ورزقان نمونه بارزی از جهاد اقتصادی در بخش امور آب و خاک جهاد کشاورزی بوده و جدیت متولیان این طرح قابل تقدیر است.
محرم فروغی شجاعی در جلسه کارگروه آب ، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان ورزقان با اشاره به اینکه دشمن سعی در شکست دادن برنامه های نظام دارد گفت : اگر بخواهیم به آنچه که مد نظر مقام معظم رهبری است دست یابیم باید خود را به سلاح تفکر جهادی مجهز کنیم .
وی با اشاره به باغ احداث شده در پایاب سد زرآباد ورزقان گفت: اجرای طرح آبیاری قطره ای در پایاب این سد به عنوان الگو، در پایاب دیگر سدهای شهرستان تاثیرگذار خواهد بود و اگر مس سونگون با توجه به پتانسیلی که دارد در طرح های جهاد کشاورزی مشارکت کند موفقیت در این طرح ها افزایش خواهد یافت.
فرماندار شهرستان ورزقان راه اندازی صنایع بسته بندی و تولید خوراک دام و طیور را از ضروریات این شهرستان دانست و افزود: احداث این طرح ها می تواند موجب اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و رفع مشکلات دامداران و کشاورزان منطقه شود.
احمد احمدیفر مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان نیز در این جلسه گفت: با برگزاری جشنواره برداشت عدس در سال گذشته، نتایج مثبت و مفیدی نصیب کشت عدس در این شهرستان شد بطوریکه موفق شدیم با کشت مکانیزه و تهیه بذور اصلاح شده از موسسه تحقیقات دیم کشور و همچنین با بهزراعی و به نژادی ، از هرهکتار 1270 کیلوگرم برداشت کنیم.
وی گفت : قبل از اجرای این طرح ، میزان برداشت از هر هکتار550 کیلوگرم بود که افزایش تولید در مزارع الگو ، نزدیک به 2.5 برابر متوسط استانی بوده است.