اصغر ابوالحسنی هستیانی در گفتگو با مهر در مورد کارخانه داری برخی از بانکها گفت: وظیفه بانکها دریافت منابع از مردم، و استفاده از آنها در قالب بانکداری اسلامی و بدون ربا است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی خاطرنشان کرد: در بانکداری بدون ربا، بانکها با افراد و مجموعه ای که سرمایه گذاری می کنند شریک می شوند و با پایان یافتن زمان شراکت، سهم الشرکه خود را واگذار می کنند و پول خود را دریافت کرده و بین سهامداران تقسیم می کنند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: اگر بانکها از وظیفه اصلی خود خارج شده و به سمت بنگاهداری و کارخانه داری بوند، طبیعی است که وظایف اصلی خود را به درستی انجام نخواهند داد.
وی با تاکید بر اینکه در قوانین و مقررات بانکها از بنگاهداری و کارخانه داری منع شده اند، تصریح کرد: مقام ناظر نیز بانک مرکزی است و بر این موضوع نظارت می کند.
ابوالحسنی در مورد اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک مرکزی گفت: اعمال و اعلام سیاستهای ارزی برعهده بانک مرکزی است، طبیعی است برای از بین بردن اختلاف قیمت بین بازار رسمی و غیر رسمی سیاستهایی را در مقاطعی اعلام می کند.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی این سیاستها را تا رسیدن به نتیجه ادامه می دهد، تصریح کرد: به نظر می رسد که سیاست یکسان سازی نرخ ارزی که توسط بانک مرکزی تا کنون اعمال شده است نتیجه خیلی منفی نداشته است.
معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: اعمال سیاستهای بهینه تری در کنار سیاست یکسان سازی نرخ ارز از سوی بانک مرکزی الزامی به نظر می رسد.