یک نویسنده با انتقاد از رویه جاری چاپ کتاب در کشور گفت: اغلب کتاب‌های خوب برای چاپ شدن و رسیدن به دست مخاطب با مشکل روبرو هستند. صنعت نشرمان در حال حرکت به سمت کتاب‌سازی است و هیچ‌گونه آینده‌نگری در این زمینه دیده نمی‌شود.

منوچهر کریم‌زاده، نویسنده و مترجم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر وضعیت نشر و پخش در کشور ما هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند و اصلا باهم هماهنگ نیستند. در چنین شرایطی ناشرین تحت فشارهای شدیدی قرار دارند. به نظرم آن قسمت از ادبیات هم که دولتی است و از طرف دولت حمایت می‌شود، چاره‌ساز این شرایط نیست. چون حالت عمومی ندارد.

وی افزود: بنابراین اغلب کتاب‌های خوب برای چاپ شدن و رسیدن به دست مخاطب با مشکل روبرو هستند. صنعت نشرمان در حال حرکت به سمت کتاب‌سازی است و هیچ‌گونه آینده‌نگری در این زمینه دیده نمی‌شود. بیشتر ناشران خوب با مشکلات اقتصادی روبرو هستند. همین می‌شود که به جای تمرکز روی کار اصولی توجه ناشرها به سمت مسائل اقتصادی منحرف می‌شود در نتیجه از کار با کیفیت غافل می‌شوند.

این نویسنده ادامه داد: متاسفانه یک کتاب قصه که در فضای قصه‌های عامیانه جا دارد، مدت‌ها در ارشاد معطل دریافت مجوز می‌‌ماند. سیستم نظارت نباید چنین اعطای مجوزی داشته باشد. کتاب باید چاپ شود. اگر مشکلی داشته باشد نویسنده و ناشرش در قبال آن پاسخگو خواهند بود. چطور ممکن است که افراد شاغل در ممیزی، با این همه کتاب و حجم بالای کارها، سطر به سطر را بخوانند.

کریم‌زاده گفت: مشکل بعدی به توزیع مربوط می‌شود. پولی که در تهیه یک کتاب هزینه می‌شود، به تولیدکنندگانش برنمی‌گردد. به علاوه مردم هم مطالعه چندانی ندارند. حالا این که چرا مطالعه نمی‌کنند خود بحث مفصلی را می‌طلبد و نمی‌توان همه تقصیرها را به گردن یک نهاد یا رسانه انداخت.