به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدینژاد در مراسم افتتاح فاز نخست نیروگاه سیکل ترکیبی علی آباد که امروز دوشنبه در محل این نیروگاه برگزار شد، به شرایط جغرافیایی استان گلستان اشاره کرد و گفت: این استان حقیقتاً گلستان بوده و همه زیباییها در آن جمع است.
وی دو طرح افتتاح شده در رابطه با سیمان و تولید برق را برای این استان بسیار مهم عنوان کرد و گفت: با دو پروژه زمینهها برای پیشرفت گلستان مهیاست.
رئیس جمهور در ادامه کشاورزی در دشت گلستان را بینظیر دانست و گفت: شرایط کار در این استان از همه جهات مهیا بوده و به لحاظ شیلات، گردشگری و از همه بالاتر بهترین مردم زمینه برای جهش این استان را مهیا ساخته است.
وی در عین حال در رابطه با وضعیت صنعت در استان گفت: در زمینه صنعت استان گلستان ما در ابتدای راه هستیم ولی زیربنا برای جهش در صنعت این استان آماده است زیرا هم اکنون گاز به سراسر استان رسیده، برق نیز در اوج مصرف ظرفیت تولید 100 مگاوات وجود دارد و میتوان برای همین میزان انرژی صنایع جدید به وجود آورد. علاوه بر این کارخانه سیمانی که امروز افتتاح شده نیازمندیهای ساخت و ساز در این استان را برطرف میکند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش توصیه کرد که بخش کشاورزی این استان فعالتر شده و از همه ظرفیتها استفاده شود و ادامه داد: با تصحیح شیوه آبیاری میتوان ظرفیت کاشت، داشت و برداشت در این استان را دو برابر کرد.
وی افزود: امسال دولت بودجه بسیار خوبی را برای تغییر شیوه آبیاری در نظر گرفته و تا حدود 85 درصد به بحث تغییر شیوه آبیاری یارانه میدهد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اصلاح الگوی کشت تصریح کرد: در این استان بهترین مراکز آموزشی در زمینه کشاورزی وجود دارد که میتوان از آن در این مسیر بهره گرفت.
وی همچنین بر توسعه صنایع تبدیلی در این استان تاکید کرد و گفت: میتوانیم در بخش کشاورزی به نقطهای برسیم که محصولات خود را با بسته بندی مناسبی ارایه کنیم و یا با افزودن صنایع تبدیلی به محصولات کشاورزی ارزش افزوده آن را دو برابر کنیم.
احمدینژاد در این زمینه نیز اعلام کرد: دولت آماده است تسهیلات ارزان قیمتی را برای صنایع تبدیلی به فعالان این بخش در استان گلستان ارایه کند.
وی در ادامه سخنانش به مراقبت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: زیباترین جنگلها در اطراف گلستان مستقر بوده و در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی در تولید یک اصل است.
رئیس جمهور همچنین در بخش پایانی سخنانش به طرحهای در دست اجرا برای استان گلستان اشاره کرد و افزود: یکی از طرحهای بسیار مهم ارتباطی توافق بزرگ میان قزاقستان، ترکمنستان و ایران برای ایجاد کریدور شمال به جنوب و جنوب به شمال از شرق دریای خزر است که وی اظهار امیدواری کرد با فعال شدن این خط ارتباطی درآمد مردم در این استان افزایش یافته و آثار مثبت این طرح عاید مردم گلستان بشود.
وی همچنین به احداث خط راهآهن گرگان به مشهد اشاره کرد و گفت: این طرح نیز در مرحله مطالعاتی است و به محض اتمام طراحی راه آهن مشهد به گرگان دستور اجرای آن در فاصله زمانی کوتاهی صادر خواهد شد.
احمدینژاد ایجاد آزادراه حاشیه دریای خزر را نیز یکی دیگر از طرحهای مهم مربوط به سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان عنوان کرد و ادامه داد: در کنار این آزادراه یک قطار سریع السیر نیز پیشبینی شده که اجرای آن نیز از پروژه های بسیار مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد این استان به شمار میرود.