سرپرست گروه كاوش منطقه تاريخي جيرفت گفت: اشياي تاريخي جيرفت بين 100 تا 500 هزار يورو خارج از كشور درحال خريد و فروش است اما متاسفانه قاچاقچيان ما با بهاي بسيار كمي اين اشيا را فروختند حتي در برخي موارد چند شي را فقط عوض يك كيسه آرد معاوضه كردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مجيدزاده درنشست مطبوعاتي در جمع خبرنگاران گفت: قدمت آثار تاريخي شهرستان جيرفت به 4800 سال مي رسد و تا كنون آثار بسيار ارزشمندي كشف شده بطوريكه درحدود 50 هزار شي توسط قاچاقچيان و حفاري از جيرفت استخراج شده و از اين تعداد حدود 2 هزار شي توسط نيروهاي انتظامي كشف شده است.

وي با اشاره به اينكه سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري در تلاش است تا كليه اشيايي كه از جيرفت استخراج و به خارج از كشور انتقال يافته را بازگرداند افزود: در حال حاضر قاچاق اين اشيا به طور كامل در فرانسه متوقف و در انگلستان نيز اخيرا 12 شي در اينترنت به حراج گذاشته شده بود كه با شكايت دفتر حقوقي سفارت ايران روبرو شد.

وي تصريح كرد: به منظور ارايه قطعنامه اي براي بازگرداندن اشياي قاچاق شده قرار است سمينار بين المللي در جيرفت 11 تا 14 بهمن با حضور متخصص از كشورهاي آمريكا، انگلستان، فرانسه وايتاليا برگزارمي شود .

سرپرست كاوش شهر سوخته نيز در ادامه اين نشست با اشاره به اينكه هر سال كاوش به چندين سال مطالعه نياز دارد گفت: مطالعات فراوان وهمچنين كمبود اعتبارات وكارشناسان متخصص موجب شده تا روند كاوش دراين منطقه به كندي پيش رود بطوريكه علي رغم تلاشهاي فراوان باستان شناسان و محققان فغقط 2 درصد از شهر سوخته مورد كاوش قرار گرفته است .

سجادي افزود: شهر سوخته حدود 160 سال پيش توسط يك انگليسي كشف شده اما هنوز نام اصلي اين شهر كشف نشده و  مردم محلي به دليل بقاياي سوختگي در اين شهر آن را شهر سوخته نام گذاري كردند.

وي درباره حفاريهاي غير مجاز دراين منطقه گفت : تا كنون حفاري غير مجازي دراين منطقه انجام نگرفته وعلت آن واقع شدن اين منطقه در بيابان و غير مسكوني بودن آن است.