قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم با تأکید بر اینکه کاهش مصرف سوخت و انرژی در واحدهای کشاورزی به ویژه در مرغداری‌ها و دامداری‌های استان باید با جدیت پیگیری شود خواستار اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در یک برنامه دوساله در این واحدها شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین موسی‌پور در جلسه ستاد هدفمندی یارانه‌ها در سخنانی اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی باید طرح‌های ابتکاری برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای صنعتی و کشاورزی را مورد بررسی و توجه قرار دهند.

وی افزود: رویکرد کاهش مصرف سوخت و انرژی به ویژه در مرغداری‌ها و دامداری‌های استان باید با جدیت پیگیری شده و در یک برنامه دوساله تمام واحدها طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی را به مرحله اجرا درآورند.

استاندار قم با بیان اینکه هزینه‌های تمام شده در واحدهای کشاورزی استان با توجه به شرایط و محدودیت‌ها نسبت به دیگر استان‌ها بالاتر است تصریح کرد: عدم توجه به بهینه‌سازی مصرف انرژی، این واحدها را به سمت تعطیلی و ورشکستگی خواهد کشاند، از این رو باید برنامه‌های روشن و مشخص در این زمینه تدوین و اجرایی شود.

وی همچنین بهره‌مندی از ظرفیت‌های صندوق توسعه ملی از سوی دستگاه‌های اجرایی استان را ضروری دانست و گفت: اعتبارات صندوق توسعه فرصت مناسبی در جهت ایجاد تحول در صنایع، رونق اشتغال و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی فراهم آورده است.

حجت‌الاسلام موسی‌پور از برگزاری همایش "فرصت‌های بهره‌مندی از صندوق توسعه ملی" در آینده‌ای نزدیک در قم خبر داد و گفت: علاوه بر ایجاد صنایع جدید زمینه مساعدی برای نوسازی واحدهای صنعتی و کشاورزی فراهم آمده و دستگاه‌های ذی‌ربط باید طرح‌های اجرایی و مشخص در این خصوص ارائه نمایند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آموزش روش‌ها و راهکارهای بهینه‌سازی مصرف در جامعه بسیار ضروری است اظهار داشت: برای تعمیق فرهنگ صرفه‌جویی در جامعه، عموم مردم باید با روش‌های کاهش مصرف آشنا باشند و در این میان رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما وظیفه اصلی را برعهده دارند.

استاندار قم با اشاره به جایگاه قناعت و دوری از اسراف و تبذیر در آموزه‌های دینی افزود: رسانه‌های گروهی، ائمه جماعات و مبلغان باید مردم را نسبت به ضرورت صرفه‌جویی و استفاده درست از منابع خدادادی آگاه ساخته و آن را مورد توجه قرار دهند.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه قبض ایران برای نخستین بار در کشور در استان قم تصریح کرد: تجمیع قبوض در این سامانه و امکان پرداخت الکترونیکی آنها، تأثیر زیادی در کاهش هزینه‌ها خواهد داشت و امیدواریم استان قم به عنوان نخستین شهر الکترونیک در کشور مطرح شود.

حجت‌الاسلام موسی‌پور تأکید کرد: مسئولان ذی‌ربط باید بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در راستای کاهش مصارف سوخت و انرژی نظارت جدی داشته باشند و میزان بهینه‌سازی مصرف در ادارات دولتی را به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار دهند.

وی در پایان خواستار رفع مشکلات برخی شهروندان به ویژه خانواده‌های بدسرپرست در خصوص دریافت یارانه‌های نقدی شد و توصیه‌های لازم در این زمینه را به مسئولان امر ارائه کرد.